08 octombrie 2009

Bogdan Olteanu la BNR, o gafa liberala de neinteles in preajma alegerilor

Ce treaba are Bogdan Olteanu cu Banca Nationala a Romaniei? Nici una. Important e ca PNL-ul il vrea viceguvernator, iar PSD a batut palma si-l sustine. Daniel Daianu n-a fost bun pentru acest post. Pentru ca nu-i liberal, iar algoritmul nu presupune calitate, ci doar numiri smecheresti, pe baza carnetului de partid.
Daca PDL se face de ras numind tot felul de personaje dubioase prin institutiile descentralizate, PNL are sansa, in opozitie fiind, sa arate ca e altceva. Mesajul liberalilor cu o luna inainte de prezidentiale e uluitor si de neinteles. BNR nu-i o amarata directie descentralizata, ci locul in care e tinuta avutia statului. Iar Bogdan e pus sef tocmai la comisia care se ocupa de rezervele nationale, care ating vreo 30 de miliarde de euro.
Liberalii ar fi trebuit sa arate precautie, mai ales ca posturile care le revin le numeri pe degete. PNL nu face decat sa arate ca in opozitie, nu s-a curatat de vechile naravuri.
Politicul da din nou cu barda. Scoate oamenii buni din sistem, pentru a satisface clientela. C-asa vor muschii liberali!

5 comentarii:

DANGA Marius spunea...

Poate nu e o mutare tocmai desteapta. Dar daca ai fi urmarit cu atentie subiectul noii echipe de conducere de la BNR ai fi vazut ca Daianu, cu tot sprijinul PNL, nu avea nicio sansa.

Nu spun ca Bogdan este omul perfect pentru job. Dar faptul ca are un MBA in domeniul financiar-bancar, ca a fost unul dintre cei care au negociat cu Erste privatizarea BCR si ca a fost al treilea om in stat pt 4 ani cred ca ar putea totusi sa ne faca macar sa avem cateva retineri in a nu-i acorda nicio sansa.

Si apoi cum poti fi bun pentru al trei-lea om in stat si nu poti fi potrivit pentru al 4-lea om la BNR?

Marius

Paul spunea...

O mutare de sacrificiu anticipat? In caz ca C. Antonescu pierde alegerile si taricenii vor dori sa se intoarca?

florin ghetau spunea...

Marius, vrei sa-ti spun oameni din PNL Iasi care sunt uluiti si ei?? Aud ca va trimisa si o epistola conducerii centrale a partidului pe tema asta...

florin ghetau spunea...

am uitat un «fi» ceva mai sus. Aud ca va fi trimisa... formularea corecta

quin spunea...

"Omul de afaceri liberal Dinu Patriciu îl descrie pe Bogdan Olteanu, proaspăt înscăunat viceguvernator al BNR, drept un om "labil psihic, excesiv de ambiţios, lipsit de loialitate, de o inteligenţă mediocră, dar şiret şi lipsit de moralitate". http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/871040/Patriciu-despre-Olteanu-Labil-psihic-excesiv-de-ambitios-si-lipsit-de-moralitate/

dmnul danga ar trebui sa stie mai bine ca partidul nu neapart inseamna si competenta. pina la urma criteriile sunt total altele.