29 august 2008

Amatorism in PDL Iasi

Apropierea momentului definitivarii listelor electorale naste monstri la PDL Iasi. Deghizati in Armaghedoane.
Un Armaghedon suspect a iesit azi dupa-amiaza pe piata, intr-un moment in care presa abia astepta sa infulece un subiect gras.
Amintiri din campania localelor, tombole fara premii si candidati pusi pe baza afinitatilor cu liderul de filiala. Cam astea sunt acuzatiile aduse lui Dan Carlan de un grup de oameni ai muncii din PDL. La putin timp apare si primul semnatar al documentului ramas anonim vreo 30 de minute de la momentul scaparii in presa: Daniel Oajdea.
Pe zi ce trece, PDL Iasi isi taie serios din procente. Atata timp cat preocuparea pedelistilor e doar propriul scaun, tinta lui Carlan (2 mandate de senatori si cinci de deputati) e pusa serios in pericol.
E posibil ca tanarul consilier PDL Oajdea sa aiba dreptate. La fel cum dreptate a avut si pesedistul Sorin Iacoban atunci cand dupa campania electorala visul sau de a fi uns viceprimar a fost spulberat rapid gratie muschilor lui Simirad incordati in fata lui Nichita. Simirad si-a plantat capul de pod (Olteanu) in primarie, dar Iacoban n-a scos un cuvant. Sau l-a scos, dar nu l-a auzit presa.
Un etaj mai jos, la PDL lucrurile stau altfel. Orgolii nemasurate si voci ascutite. C-asa-i in tenisul politic de dreapta.
Oajdea e doar unul dintre cei nemultumiti din partid, insa in unele cazuri actioneaza haotic, sub impulsul propriilor banuieli, fara a avea pregatit si pasul urmator. Nici Dan Carlan nu procedeaza corect, pentru ca lasa multe lucruri la voia intamplarii. Intreaga tevatura cu listele, confectionarea acestora pe bucati lasa impresia unei democratii aparente, in care totul parca e stiut din secunda nr. 1. Cine se bucura de zvarcolirile din PDL Iasi? Recititi randurile pe care le-am scris in urma cu vreo trei zile.

Un comentariu:

Daniel Matasaru spunea...

E aceeasi inconstienta ca la cei care, de dragul confortului propriu, si-au daramat in casa stalpii de beton care reprezentau structura de rezistenta. La primul cutremur mai serios, casa s-a parbusit...

A nu se intelege ca il consider pe Senatorul Tepelor stalp de rezistenta. El este cel care umbla dupa confortul propriu :)