28 august 2008

Vaslui in Cupa UEFA. La Cluj vine Chelsea. Cine ar fi crezut?

Am vazut in seara asta comentariile de dupa tragerea la sorti a grupelor Ligii Campionilor. „Steaua face 9 puncte in primele trei meciuri”, „Ii batem pe toti”, zic oficialii Stelei, ametiti peste masura de succesul cu turcii Galatei.
Diferenta intre Steaua si Lyon, Bayern sau Fiorentina o vom vedea cat de curand, doar o minune putand aduce echipa din Ghencea pe locul trei, care asigura continuarea traseului european in Cupa UEFA.
Spre deosebire de stelisti, cei de la CFR Cluj sunt mult mai realisti si recunosc ca le va fi greu cu Chelsea, Roma si Bordeaux. Si eu zic la fel: Clujul nu obtine mai mult de un punct in cele sase meciuri.

P.S. 1 : In cupa UEFA Vasluiul joaca la ora asta returul cu letonii de la Liepajas (3-0) la pauza), dupa ce in deplasare trupa lui Porumboiu a castigat cu 2-0. Ciudat, nici o televiziune nu transmite meciul. Daca juca o echipa din Bucuresti, probabil alta era situatia. Pacat, e vorba totusi de un meci care duce in primul tur al cupei UEFA! Si cand te gandesti ca la doar 70 km de Vaslui se stinge nocturna!

P.S. 2: In urma cu doar cativa anisori atat Vasluiul cat si Clujul se chinuiau prin Divizia B, iar acum joaca in cupele europene. Aceasta e reteta performantei: investitori privati puternici care baga bani seriosi, dar vor si performanta. In acest timp, la Iasi, Nichita nu da echipa din mana. Iar rezultatele se vad!

3 comentarii:

garzanti spunea...

Probabil ca daca Porumboiu isi face buletin de Iasi si candideaza la Primaria Iasi o sa castige... cine stie... :)

Nici investitorii de carton a lui Gigi nu sunt buni, crezi ca Ciuhodaru, sau Dascalu' baga bani ca le place fotbalul? nu ii intereseaza ce se intampla mai departe. Ei doar cotizeaza la pusculita primarului si primesc la schimb alte avantaje conforme cu afacerile lor. Zapodeanu chiar daca e cam necioplit ar fi un investitor bun, ar pune biciul pe ei, pune si suflet pt cea ce face la echipa.

Chiar si cu saracia de la Poli Iasi, bugetul nu e mititel si trebuiau sa se miste cat de cat, de ce refuza controale in contabilitate? Teoretic fiind un business public ar trebui sa fie transparent, si eu am dreptul ca iesean implicit actionar sa stiu cum, cand si pe ce s-au cheltuit banii...

Marius Bojor spunea...

Cred ca investitorii de la Iasi au clauza sa nu iasa in fata si sa nu interfereze cu deciziile primarului. Ati vazut vreun actionar la clubul Poli sa dea vero declaratie? Doar Zapodeanu a simtit nevoia sa declare doar ca nu el a pus galeria sa ii scandeze numele. Dovada faptului ca nu trebuie sa declare nimic ci doar sa dea bani este faptul ca toti "investitorii" au tacut, in situatia in care echipa la care sunt actionari nu a putut juca un meci. Si in final, nici unul dintre ei nu este mentionat inca la Registrul Comertului.

Daniel Matasaru spunea...

Sa stii ca am remarcat si eu faza asta cu Vasluiul si cred ca e vorba de un boicot al televiziunilor bucurestene. Nu doar ca nu au transmis meciul, ci n-au transmis macar informatia in cadrul buletinelor de sport de aseara si de dimineata.

Nu mai incape nimeni de Gigi Becali acuma!