02 august 2008

Stiti care e interesul Iasului? Daca nu, intrebati-l pe Simirad

Simirad e politicianul perfect pentru jurnalisti. E omul care scoate doua stiri pe minut, se cearta si cu sine daca situatia din teren o impune. Nu e nici Becali, dar nici Basescu, e doar un moldovean hatru care simte pulsul oamenilor. Sau politicianul pe care orice partid si l-ar dori in ograda sa. Ca dovada, PSD l-a inconjurat prin 2003, l-a ademenit cu havane, iar Iliescu a semnat decretul privind numirea ca ambasador.
Daca si-ar fi pus in minte, Simirad ar fi fost si acum la primarie. Ar fi castigat greu, din turul doi, dar n-ar fi avut concurenta. De asta i-a fost frica si lui Nichita. Seful PSD Iasi l-a proptit la CJ, pentru a nu-i face culoar la primarie. Pentru ca Simirad putea candida cu sanse din partea oricarui partid, fie ca vorbim de PC, PRM, PNG sau PNTCD.
Simirad face spectacol la CJ. El pune in scena, tot el rade, dar in locul comediei vedem o mare drama. Aceea ca Iasul n-are oameni ai proiectelor, ci doar lideri-fumigena care se vaita si se victimizeaza in permanenta.
Problema e ca Simirad-politicianul intra in CJ, dar nu-si poate lua haina de administrator. E prea stramta. Nu-l incape. Nici sfortarile sale de a-si mari biroul nu-l ajuta. Nu ne ajuta, la modul general. Pentru ca intr-un spatiu mai mare nu gandesti neaparat mai bine.
Iasul n-are nevoie de smiorcaieli ca vecinii nemteni sau suceveni sunt hulpavi, portocalii pana in cerul gurii si fac carteluri. E logic ca fiecare sa-si vada propriul interes.
Dar care e interesul Iasului? Ma tem ca nici Simirad nu-l stie. A venit pe tronul de la CJ fara a rosti un singur proiect cap-coada prin campanie. A atacat adversarul cand a simtit ca vine vorba de proiecte europene si a facut spectacol. Pentru ca la asta se pricepe. De minune chiar.
Nu stiu cat va ramane Iasul in urma Neamtului sau a Sucevei din punctul de vedere al atragerii de bani europeni. Nici macar faptul ca peste 4 ani va veni momentul decontului politic n-ar trebui sa ne intereseze prea mult. Oricum va fi tarziu! Atunci ce e de facut?
Totul seamana cu o viitura care ne va lasa in fundul gol, iar noi vom tipa in continuare ca Pinalti sau Flutur ne-au furat pantalonii.
Spuneti voi daca vedeti vreo solutie! Eu unul, sincer, nu intrevad nici una!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Simirad, in stilul lui taranos, are inca priza la ieseni. Fostul "Cotuscan de la simiridarie", porecla pe care i-am dat-o pe vremea cind administra Iasul, nu prea a avut habar nici sa gospodareasca tirgul. Acum, la CJ... Ceea ce este interesant, este faptul ca la un anumit moment nu mai era interesat de politica si nici de vreo functie. Ce l-a facut sa se razgindeasca si ce l-a minat in lupta? Intrebare intr-un picior, vom ghici de ce? AS

onciu spunea...

Ce sa-l mai intrebam pe Simirad?El ramane un mare oportunist din punctul meu de vedere.Chiar daca unii spun ca se bucura de simpatia multor ieseni,eu i-as invita pe acestia sa-i vada vila pe care si-a construit-o langa targul Iasului.Si-a facut o vila de parca a vrut sa-i sperie pe ieseni,prim marimea si grandoarea ei.Nici nu-mi dau seama ce-au gasit iesenii de l-au votat pe acest domn,care la aceasta ora trebuia sa-si manance linistit pensia si sa nu chinuie alti oameni.Vad ca unii au inceput deja sa fuga de el,pentru ca se poarta destul de rau cu subalternii.

garzanti spunea...

Exagerezi cu casa aia, evident ca e imoral ce a facut el, insa aia nu e vila e o casa. Ar trebui luat un manual de arhitectura si vazut ce inseamna notiunea de vila. Sunt foarte putine cladiri construite in Iasi care se incadreaza la notiunea de vila.

Insa casa aia scoate in evidenta nivelul lui Simirad si lipsa lui de viziune, el este si va ramane la nivelul micilor ciupeli, o casa un mercedes second fara taxe, o vacanta de relaxare gratis la Havana... cred ca va sfarsi prin a fi blamat de ieseni daca nu isi face treaba, si incet incet incepe sa fie constient de asta.