30 august 2008

De ce a ajuns Becali mare? E un nimeni, posturile TV l-au facut vedeta!

Am crezut un timp ca Gigi Becali poate fi recuperat. Dar e greu sa mai poti folosi un aluat care s-a oprit din crescut, oricata drojdie ai tranti in covata.
Patronul Stelei are meritele sale, dar da cu piciorul propriilor sale eforturi. Atata stie si mai ales poate. Dupa tragerea la sorti a grupelor Ligii Campionilor, Becali a reactionat ca un badaran, mai apropiat de lumea interlopa decat de icoanele la care se inchina atunci cand ziaristii ii sunt prin preajma. Cantecele sale religioase s-au transformat zilele astea in urlete prelungi, la auzul vestii ca Steaua va intalni Fiorentina, formatia romanului Mutu.

Frumos, si-au spus suporterii. Italienii vin in Romania, iar Mutu va juca in Liga la Bucuresti. Becali insa si-a adus aminte de vechile datorii. I-a imprumutat lui Mutu vreo 200.000 de euro, bani pe care briliantul nu i-a mai returnat. Minunat moment ales de recuperator pentru a-i aminti lui Mutu ca este dator vandut. Poate ca nici afirmatia asta n-ar fi starnit atata scandal. Si iritarea celor care inca mai cred ca Mutu e starul nationalei. In definitiv, sunt banii lui Becali, iar omul a gasit momentul perfect pentru a forta Marea Recuperare.

Nu toti patronii sunt ciobani. La fel cum putini ciobani s-au dovedit a fi si buni patroni. Dupa ce a revenit de pe miristea luxoasa de la Monte Carlo, Becali si-a dezvaluit nebanuitele calitati de interlop. „O sa-mi trimit oamenii la parintii lui Mutu sa-mi recuperez banii”, a zis personajul croit parca dupa apucaturile raposatului Caiac. Ce rol au parintii in toata afacerea asta? E o marsavie pe care Becali o pune la cale doar pentru a-l intimida pe Mutu. Pentru a-i crea o atmosfera ostila atunci cand Fiorentina va juca la Bucuresti. Nu-l va trimite pe Zmarandescu la Pitesti, dar se gandeste la asta.

Care ar fi reteta in cazul Becali? Ignoranta. In loc ca televiziunile centrale sa ni-l arate ca pe moaste pe fostul si actualul cioban, mai bine nu i-ar mai da vreo atentie. Nici criticile nu-l mai ranesc pe proaspatul recuperator. Daca nu s-ar mai vedea un timp la televizor sau prin ziare, Becali si-ar exersa vocabularul doar in conversatiile cu verii lui. Si-ar putea face televiziune cu circuit inchis, in care sa-si arate muschii vocali in fata amicilor sai, crutandu-ne pe noi de imbecilitatile sale.
Spuneti si voi, am pierde ceva?

2 comentarii:

Daniel Matasaru spunea...

Tu eludezi banii pe care Becali ii plateste la televiziuni si la reporteri persoane fizice...

El nu a fost bagat in seama, el a platit sa fie bagat in seama. La fel ca toti manelistii care apareau la Teo la ProTV...

garzanti spunea...

face rating de aia il baga... pune si tu chestii picante cu zapodeanu si compania, mai baga 2-3 fete dezbracate la limita, mai fa un concurs cu ieseanca sexy de la pagina 3 si vezi ca iti creste tirajul la ziar :)