08 august 2008

Cum s-a transat malaiul colegiilor la PDL Iasi

La PDL, taberele par sa fi dat la pace. Vom vedea in zilele urmatoare daca toata lumea e multumita sau oamenii bazaie pe la colturi. Chiar daca este in America, Oprea cica si-ar fi dat si el ok-ul, astfel ca listele PDL au prins contur. Decizia s-a luat joi seara in Biroul Permanent Judetean PDL Iasi, insa pedelistii n-au facut mare tam-tam pe chestia asta.
Ce a iesit? Dan Carlan si Dumitru Oprea vor candida la Senat in municipiul Iasi, unde exista doar 2 colegii de senatori. Petru Movila se duce la Tibanesti (acolo unde si-a dorit!) si se va bate probabil cu Cristi Nechifor (PSD) pentru un mandat de deputat.
In cazul Mihaelei Popa lucrurile nu au fost transate, ea fiind in carti pentru un post de senator (in judet), unde se dueleaza cu fostul prefect Nicusor Paduraru, proaspat membru PDL. Automat, cel care nu va prinde un colegiu de senator va trece pe un colegiu de deputat in municipiul Iasi.
Lucian Flaiser va intra in cursa pentru Senat, intr-un colegiu din centrul judetului, in timp ce tot la Senat in zona Pascani-Harlau va candida Leonard Rusu (fostul candidat PDL la primaria Pascani, care insa n-a facut mare branza la locale).
Interesant este faptul ca munca cea mai grea a primit-o Daniel Oajdea, care se va bate in Alexandru-Dacia-Mircea, pentru deputati, intr-un fief PSD.
Constantin Serban a primit in brate zona Raducaneni, tot la deputati.

Ramane de vazut cum isi vor imparti Carlan si Oprea cele 2 colegii de senatori existente in municipiul Iasi.
E posibil ca Oprea sa mearga pe zona Copou-Centru-Gara-Canta-Pacurari-Dacia, iar Carlan sa candideze in Nicolina-Tatarasi-Tudor Vladimirescu. Lista finala cu cei 17 candidati va fi batuta in cuie la inceputul lunii septembrie. Pe 12 septembrie este programata o mega-lansare in Bucuresti.

3 comentarii:

Cogitto spunea...

esti pe dinafara mult. sau, s-ar putea ca dumele pe care le dai sa fie comandate. ce s-a intimplat cu tine? cind erai la nord est tindeai spre verticalitate. apoi, ai devenit un prestator de servicii. acum, un simplu tonomat. lumea trebuie schimbata in bine, nu in rau tov. jurnalist de buzunar! Barem merita ceea ce faci? Financiar vorbind.

garzanti spunea...

@eduard

Eu cred postul lui Florin e in principiu corect si apropiat de adevar si destul de obiectiv. De asemenea orice ziarist are dreptul la o orientare spre stanga sau spre dreapta, si ar trebui luat exemplul Parisului sau Romei, unde sunt ziare cu orientare de stanga sau de dreapta.

Si daca Florin e jurnalist de buzunar aia de la Ziarul de Iasi ce sunt?

florin ghetau spunea...

eduard (!!??)

daca sunt pe dinafara cum spui tu, astept sa-mi spui cum sta treaba cu listele la PDL Iasi. E usor sa acuzi, dar mai greu sa oferi informatii.
Pana la urma, am pus pe tapet niste nume obtinute pe surse, dupa ce am pus cap la cap toate informatiile obtinute aseara. Astept varianta ta cu uninominalul la PDL, apoi discutam. Pana atunci sa auzim de bine! Oricum, spor la discreditat in continuare!