28 august 2008

Scenariul Irinei Schrotter

S-a zbatut mult in campania electorala, renuntand la propria candidatura la primarie pentru a-l sprijini pe Dumitru Oprea. Unii spun ca l-ar fi tras in jos pe candidatul PDL, altii, dimpotriva, afirma ca daca n-ar fi abandonat cursa, avea sanse chiar sa intre in turul 2 cu Nichita.
Pe 19 iunie, Irina Schrotter a anuntat ca porneste cronometrul.

Insa de atunci n-a mai dat nici un semn. Nici PDL nu i-a dat vreun semn. Prietenii stiu de ce. Supararea e mare. In toate cele 4-5 tabere ale filialei portocalii.

Dincolo de divergentele cu o parte a sefilor PDL, Irina Schrotter isi dorea nespus ca Oprea sa castige primaria. Nu comentam aici motivele ambitiilor sale. N-a iesit tura asta, iar creatoarea de moda s-a retras de pe tabla de sah.
S-a spus prin primavara ca va candida pe listele PDL pentru Parlament. Dupa esecul de la locale, a plecat in concediu, iar politica pare un capitol deocamdata inchis. A ramas doar semnul de carte, la fila 19 iunie.

Revenind la trecutul apropiat, Irina Schrotter a jucat la «totul sau nimic» din prima. E un principiu perdant, mai ales in politica. Unde cateodata nici 10 ani de asteptare nu sunt suficienti.
Nimeni nu stie scenariul Irinei Schrotter, daca intr-adevar acesta exista. Pot insa spune ca Irina Schrotter ar fi mai activa decat treisferturi dintre actualii parlamentari ieseni! Pe care sper sa nu-i mai revad tolaniti in bancile Senatului sau Camerei Deputatilor!
Va candida sau nu creatoarea de moda? Independenta sau pe liste de partid? Poate stiti voi raspunsul. Eu doar il intuiesc!

4 comentarii:

garzanti spunea...

Eu personal cred ca Irina s-a cam lecuit de politica... viteza din lumea modei si a afacerilor e nimic comparativ cu lunecusul din politica. Probabil chiar si ca independent trebuia fie sa o ia usor cum ai spus si tu, sa candideze initial la o pozitie de consilier pe care ar fi putut-o obtine usor si de aici sa se remarca cu munca ei in slujba iesenilor, fie sa fi candindat efectiv impotriva lui Gigi si sa fi demostrat care este sustinerea ei din partea iesenilor. Chiar daca ar fi pierdut alegerile un scor bun ii oferea legitimitate in politica.

Eu sincer ii urez succes in afaceri, oricat ar marai lumea are afaceri sustenabile pt economia locala, spre deosebire de altii care se bazeaza doar pe specula imobiliara sau de orice alta natura.

Daniel Matasaru spunea...

Cred ca ar trebui sa fii foarte atent la cat de activ este si Sorin Ionescu in cadrul sedintelor de urbanism.

Pe principiul asta, activismul Irinei nu reprezenta nimic pentru ieseni, ci doar pentru firmele "investitorilor" sai...

garzanti spunea...

e activ omu' asa e au cartierul Amfiteatru parca, dar nici cu Oancea nu imi este rusine ce a facut in mandatul trecut :)

Daniel Matasaru spunea...

Daca se continua asa cu constructia de blocuri de 20 de etaje in Copou, Amfiteatru devine oras de zgarie-nori, nu ramane doar cartier :)

Cat despre Ionel, despre el numai de bine... :)