11 august 2008

De astazi, ma proclam sef de santier. Din umbra!

Tatarasiul e un cartier greu. Nu electoral, ci pentru ca are 1.001 probleme, fiind unul dintre cele mai mari ale Iasului.
De astazi, strada Vasile Lupu intra in reparatii capitale. Era si cazul, pentru ca dupa revolutie nu s-a facut mare lucru aici. Doar vreo 2-3 parcuri, si cateva trotuare asfaltate.
Proiectul primariei este unul de anvergura. Va fi inlocuita linia de tramvai, va disparea spatiul „neutru” de pe mijloc, strada urmand sa aiba 4 benzi de circulatie. Vor fi mutati stalpii, va fi refacut tot, de la «a» la «z».

Logic, vor aparea si o multime de neajunsuri. Tonetarii vor fi nevoiti sa plece, taximetristii la fel, transportul spre centru va fi dat peste cap, iar cei care stau la strada vor trebui sa stearga praful de 3 ori pe zi. Plus zgomotul de rigoare.
E bine ca se fac astfel de proiecte, insa ceva imi spune ca termenul de 6 luni anticipat de primarie pentru finalizarea lucrarii nu va fi respectat. Avem exemple cu duiumul: Alexandru, Piata Unirii, Hala Centrala etc. Pentru ca stau prin zona, le promit celor din primarie ca voi fi sef de santier din umbra. Ca mine vor fi o multime de oameni, inclusiv ziaristi sau bloggeri.
Asa ca voi urmari pas cu pas mersul lucrarilor
Eu unul sunt dispus sa suport balamucul din Tatarasi, dar nu si bataia de joc a autoritatilor sau a firmei care face lucrarea. Cine stie, poate ca totul va merge ca pe roate, iar criticile nu-si vor mai avea rostul. Oricum, numaratoarea inversa a inceput. 180 de zile? Hmm!

Niciun comentariu: