07 august 2008

De ce va avea viata grea Gigi Nichita

A castigat primaria cu destula lejeritate in turul al doilea, insa mandatul 2008-2012 nu va fi floare la ureche pentru actualul primar. Iata doar 3 motive:

1. Consiliul Local nu e dominat de PSD. Din cei 27 de consilieri, PDL are 12, PSD 11, iar PNL 4. Aparent, linistea primarului ar putea asigurata de voturile consilierilor PNL, insa doi dintre ei (Anghel Ficu si Radu Botez) nu sunt oameni pe care Nichita sa se bazeze in orice conditii. Cei doi au avut o multime de contre cu Nichita in mandatul trecut si in ciuda aliantei PSD-PNL, nu vor vota orbeste proiectele PSD.

2. Constantin Simirad i-a fost de mare ajutor lui Nichita in campanie, insa 4 ani va sta ca un ghimpe in coasta primarului. Stilul jucaus al lui Simirad nu-i convine deloc lui Nichita, un prim meci (cel cu desemnarea viceprimarului Olteanu in locul lui Iacoban) fiind castigat de seful CJ. Simirad nu poate fi calarit de Nichita. Primarul si totodata seful PSD Iasi are nevoie de „locomotiva” Simirad, dar suporta cu greu iesirile presedintelui de la CJ. Prietenia, mai mult fortata, intre Nichita si Simirad a iritat multi oameni din filiala PSD Iasi, relatia Nichita-Tompea fiind deja afectata.

3. Camelia Gavrila este un alt punct nevralgic pentru actualul primar. Liberala stie sa comunice excelent, iar Nichita nu va suporta prea usor sa stea in umbra. Plus ca viceprimarul PNL are ganduri de deputatie, iar dupa intoarcerea din concediu va dori sa fie si mai vizibila. Exact ceea ce nu-i convine lui Gigi Nichita, care si-ar fi dorit doi viceprimari obedienti, care sa nu iasa deloc in fata. Mai mult, Camelia Gavrila ar putea lansa la un moment dat cateva sageti la adresa primarului, lucru care e luat deja in calcul de apropiatii primarului.

Un comentariu:

garzanti spunea...

O analiza corecta, dar cred ca toata agitatia asta va fi pana dupa alegeri, dupa aia se va stinge. Toti vor cascaval si vor negocia cate ceva cu Nichita si isi vor da votul cand acesta va avea nevoie. Personal cred ca va fi sustinut daca e cazul si de PD-L-isti, amintestesti cazul Palas, sau parcarea de la Hotel Unirea, inclusiv oameni de la PD era manjiti, deci e relativ.

Camelia Gavrila... cred ca mai bine e sa asteptam votul oamenilor, pentru ca totusi va fi un uninominal. "Doamna" pana acum ca si tovarasul Nastase sa strecurat dintr-o pozitie in alta si a avansat dar niciodata nu a iesit la votul popular. Eu personal am indoieli ca oamenii vor merge pe mana ei.

Simi daca merge in stilul asta incet incet va deveni nepopular intre oameni care il vor judeca dupa rezultate, iar in partid ai doua posibilitati fie vii cu capital financiar cea ce nu e cazul lui sau... capital de imagine pe care tot voi presa l-ati creat in trecut prin imaginea de hatru de moldovean autentic. Cand capitalul de imagine s-a terminat a disparut si ghimpele lui gigi nikki.