13 august 2008

Pacea dintre Oprea si Carlan? Exact precum cea dintre Georgia si Rusia

Oprea s-a intors din concediu si da semne de nervozitate. Asta dovedeste ca sedinta BPJ a PDL Iasi din urma cu cateva zile n-a fost un aranjament, ci dimpotriva.
Seful filialei municipale Dumitru Oprea nu-l vrea pe Dan Carlan alaturi, in celalalt colegiu de senator din Iasi. O spune raspicat, pe blogul sau, ca sa nu mai fie loc de interpretari.
Rationamentul lui Oprea pare corect: fiecare candideaza in zona unde a obtinut cele mai multe voturi. Astfel, Oprea ar candida in colegiul Nicolina-Tatarasi-Tudor (evitand zona sensibila Dacia-Alexandru), in vreme ce Dan Carlan s-ar duce in mediul rural.

Pana acum, harjonelile din PDL Iasi au fost acceptate intr-o oarecare masura de electoratul portocaliu. Dar din acest moment, continuarea razboiului va insemna automat pierderea de voturi. Vedem la toamna daca am avut sau nu dreptate!
De ce trebuie explicate toate astea in public si nu se transeaza in interiorul filialei? Mie unul imi scapa!
Acest ultim meci din PDL Iasi redeschide un razboi ce parea dat uitarii. „Sigur ca am vorbit si cu domnul Oprea”, spusese Carlan dupa sedinta BPJ in care s-a decis (pe jumatate) cine si unde candideaza.
Situatia din PDL Iasi seamana al naibii de bine cu razboiul dintre Georgia si Rusia, unde partile anunta incetarea ostilitatilor, dar in continuare se aud focuri. Si cad victime.
Pentru PDL continuarea politicii din transee e un dezastru. Iesit obosit din razboiul pierdut al localelor, PDL Iasi risca sa piarda puncte importante la alegerile generale. Iar cineva pandeste de dupa colt intregul circ de la PDL. Evident, ciupind voturi in fiecare zi!

PS: Daca nu va candida Carlan in Iasi, cine va fi inlocuitorul? Nicu Paduraru cumva?

4 comentarii:

Marius Bojor spunea...

Aceste lucruri se discuta in public pentru ca se repeta istoria din 2004. Personajul principal? acelasi D.O. Apetentza pentru putere nu dispare odata cu functiile, se pare.

Danut D.Deleanu spunea...

Daca prima oara la alegerile locale Prof.D.Oprea s-a simtit tradat greu va fi sa se treaca peste orgolii.Din pacate politica este arta compromisului fara fontiere(morale)Pacat de Iasi ca marea masa este captiva in trena PSD parola cetateanului de cartier este: Ce face toata lumea fac si eu!Noi nici nu muncim nici nu gandim.Ma duc la munca da Dne.sa nu gasesc.Vom fi o natie de asistati!Lipseste demnitatea profesionistului.(Cazul clasic al unui boxeur USA care din demnitate nu accepta aj.somaj.Dupa cea mai dramatica revenire de forma devenind Campion mondial la grea a restituit statului somajul .Astfel a devenit un erou al SUA si al demnitatii umane)La noi cine ar vota unJFC cu celebra intrebare :Nu intrebati ce poate face tara pentru voi ci ce puteti voi face pentru tara! Ar candida la Spit.9 !Intreband o vecina: Uite minciuna lui Niki Pallas 2000 de locuri pentru Ieseni si a adus peste noapte 800 de chinezi! Ce zici? Daca romanii nu vor sa munceasca!Minciuna si nemunca a devenit sport national.vechiul FFF FFF a revenit la moda.( Fura frate fura,fa facturi false !)Astfel am ajuns in zona crepusculara.Zona Gigica!DDD N.B. Tara arde primaria se piaptana. Valvoi ! Idem.

garzanti spunea...

@danut

Faci aceasi eroare ca si Mitica Oprea cand a pierdut alegerile declarand ca Gigi Nikki a fost ales de o masa de asistati sociali. Cauzele esecului lui Oprea sunt in interiorul PD-L-ului si nu in mainile cetatenilor, zilnic la Iasi PD-L pierde votanti din cauza conflictelor interne care nu sunt solutionate.

Multi oameni din aceasta "masa de asistati sociali" voiau sa il voteze pe Oprea, insa nu au putut fi coagulati in jurul lui si aici vina o poarta stafful lui de campanie.

Danut D.Deleanu spunea...

@garzanti. Nu an negat niciodata acest aspect.Am reprosat ca se simte din afara stilul amatoristic al staffului,infiltrarea unor elemente perturbatoare cu relatii de informare pentru tabara adversa.Lipsa unui sef de campanie cu autoritate in fatas Profesorului.Ca urmare gafa cu Dl.Tatulici si lipsa autocontrolului taxata de votanti.