05 august 2008

Adomnitei si apucaturile sale dictatoriale

Blajinul ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei nu intelege probabil nici acum de ce a luat sub 10 la suta la alegerile pentru primaria Iasi. Nici noi nu pricepem scorul sau mediocru, mai ales ca prestatia sa a fost mult peste asteptari.

Stapanul cataloagelor e atat de furios, incat isi varsa revolta pe cine apuca. Duminica, ieseanul nostru spunea ca ar vrea sa deschida anul universitar in Aula Bibliotecii Universitare, unde s-au bagat o caruta de bani pentru renovare. Perfecta mutare!
Doar ca Adomnitei a uitat sa comunice sefilor BCU intentiile sale. Mai mult, spun aceiasi sefi ai BCU, nici nu e clar daca lucrarile vor fi gata pe 1 octombrie, astfel ca rectorii vor trebui sa se fereasca de bucatile de tencuiala care ar putea pluti pe deasupra capetelor lor.
In aceasta dupa-amiaza, ministrul Adomnitei a erupt, spunand ca nu da el socoteala celor de la BCU pentru intentiile sale viitoare.

„Este ca si cum o persoana ar spune soferului planurile pe care le are pe viitor. Mi se pare corect ca ei sa execute treburile pentru care sunt angajati”, a tunat Adomnitei.

Faina declaratie, care dovedeste ca tanarul Adomnitei e inca departe de a fi un politician veritabil. «Eu pun muzica, voi dansati», cam asa vede ministrul relatia sa cu subordonatii. Chiar daca unii dintre ei sunt directori adjuncti ai unei institutii de prestigiu din Iasi.

3 comentarii:

garzanti spunea...

Nu ai dreptate Florine, cred de data asta are dreptate Cristian Adomnitei.

Vreme de 19 ani super-managerii de la BCU nu au fost in stare sa atraga un leu pt reparatia cladirii, si nici nu ar fi reusit in urmatorii 10 ani daca nu ajungea Cristian Adomnitei ministru. Alte destinatii justificate in tara era si sunt cu sutele si banii foarte bine puteau sa nu vina la Iasi. Omul face un bine unui simbol al Iasului si al culturii romane in general si macar atat putea sa primeasca in schimb de la angajatii BCU.

Dar iti spun eu care e treaba acolo, din ce am vazut ca simplu fost client, sunt niste angajati cu mentalitati dinainte de '89 si lipsiti de viziune si in loc sa faca eforturi pt sa atraga sume reale de bani pun taxe de 2-3 lei la studenti amarati care termina facultatea de ex ca sa iti dea stampila pe fisa de lichidare.

Asa ca de data asta cel care are dreptate este Cristian Adomnitei si o spun fara sa fiu simpatizantul lui si al PNL-ului. Ar fi o dovada de fermitate eventual sa ii concedieze pe super-meseriashii de la BCU.

florin ghetau spunea...

k, adomnitei a facut destule pentru Iasi.
probabil ca a avut si multe meciuri in guvern pe tema asta cu oameni importanti care nu vad cu ochi buni ca la Iasi se aloca bani cu nemiluita.
Iar daca la BCU sunt incompetenti, asa cum zici tu, perfect, dar de ce nu i-a maturat pana la ora asta? Cine l-a impiedicat?

garzanti spunea...

Aici e discutabil, teoretic ca manager al unui sistem ai dreptul sa iti impui echipa ta, insa la o structura teritoriala atat de vasta cum are el in subordine e aproape imposibil sa faci treaba asta de la inceput. Nu poti face treburile decat din mers dupa parerea mea.

Eu sincer raman la opinia ca presa are pusa pata pe gruparea Fenechiu (si are motive pt asta) si nu judeca mereu cu obiectivate. Totul e extras din context. Seful este momentan si ramane in continuare Cristian Adomnitei si el este cel care spune in ce directie se duce barca.

Iar cei care conduc institutia din Iasi nu aveau dreptul moral sa spuna asta, daca nu ai performante in spate e mai bine sa taci.