10 ianuarie 2009

Carlan muta batalia din PDL Iasi in interiorul filialei. 500 de pedelisti vor decide pe 31 ianuarie daca el pleaca sau ramane sef

Carlan si Oprea au stat azi fata in fata, intr-o emisiune la Tele M. Daca nu ati vazut confruntarea, pacat mare, pentru ca s-au spus multe lucruri interesante (relatarea o puteti citi pe newsiasi).

E clar ca pozitiile celor doi sunt ireconciliabile, dar e interesant ce se va intampla in perioada urmatoare. In organizatie se casca deja un hau, in care pe de o parte stau vechii pedisti, iar de cealalta parte gasim fostii peledisti grupati in jurul lui Oprea. De ieri, tabara Oprea pare sa aiba un aliat important, Mihaela Popa, care la randu-i a parasit furioasa sedinta BPJ de vineri seara.
Strategia lui Carlan e simpla: totul va fi decis la Consiliul de Coordonare, din 31 ianuarie. Atunci, 500 de delegati PDL din tot judetul vor trebuie sa decida. Probabil ca Dan Carlan isi va pune mandatul pe masa, iar sala va hotari. Cum la sedinta vin primari, sefi de organizatii comunale, adica oameni controlati de actualul sef al PDL Iasi, nu e greu de intuit care va fi deznodamantul.
La ora actuala, cei care pot schimba lucrurile in PDL Iasi sunt sefii partidului de la centru. Dupa cum zice Carlan, chestia cu sedinta din 31 ianuarie ar fi agreata de liderii de la Bucuresti.
Mai e ceva, la fel de important: cum se vor pozitiona cei sase parlamentari ai organizatiei. O opozitie in bloc (sau majoritara) a acestora la adresa lui Carlan ar fi un semnal clar atat in interiorul filialei, dar mai ales in relatia PDL Iasi cu centrul.
Asadar, urmariti atent evolutia celor sase parlamentari de Iasi ai PDL, pentru ca se anunta lucruri extrem de interesante!

3 comentarii:

Paul spunea...

Zici de Mihaela Popa. Gandeste-te cat de cunoscuta si apreciata este M. Popa si in filiala si la Bucuresti. Gandeste-te ca de data asta Oprea a fost lasat de vechii sai aliati sa urle la luna.
Totul se trage de la telefonul lui Basescu.
In poza de pe newsiasi Oprea are paharul de apa gol si este in pozitie combativa, Carlan este calm si are paharul plin.

Paul spunea...

Tu spui de cei 6 parlamentari...Eu spun asa: poate se stie despre Carlan ca are sustinerea pedistilor (Blaga, Boc, Videanu, Olteanu, Frunzaverde) sa-l masacreze pe un fost peledist. Asa ca niciun parlamentar nu se va pune impotriva lui Carlan, pentru ca la urma urmei Bucurestiul conteaza, nu Iasul.

Catalin Toma spunea...

Convocarea CCJ este o miscare politica abila prin care Dan Carlan incearca sa isi revigoreze putin pozitia de presedinte, sifonata de cele doua esecuri din 2008. Pe cat de logica este pe atat de inutila va fi, intrucat, cu CCJ sau fara, deciziile de modificare pentru functiile prevazute in protocolul de fuziune se iau doar in BPN.

Ce va fi interesant de vazut va fi lista cu numele celor care vin si modul in care s-au manifestat la ultimele alegeri, asta este un subiect consistent.