21 ianuarie 2009

Maine la ora 16.00, PSD si PDL impart functiile la Iasi

Urmeaza cateva zile de foc in politica ieseana. Maine de la ora 16.00, se vor imparti posturile la nivel local intre PSD si PDL. Discutiile vor avea loc la primarie, adica pe terenul celui care alege primul institutia la care ravneste cel mai mult. Ca sa intelegeti mai bine mecanismul, PSD va avea prima optiune, apoi PDL va avea doua optiuni, PSD ocupa alte doua institutii si tot asa pana se termina si ultima felie din cascaval. Cei 10 oameni, 5 de la PSD, iar 5 de la PDL se vor aseza la aceeasi masa, miza fiind cele 40 de functii la directiile descentralizate. Cica discutiile vor dura vreo cateva ore, pentru ca nu-i deloc simplu sa netezesti asperitati vechi de cand stanga era stanga, iar dreapta era dreapta.
Vineri, PSD are la Iasi intalnirea sefilor pe Moldova cu boierii de la centru. Nu e clar daca bugetul va fi deja transat in Guvern (maine e sedinta) sau daca mai e loc de intors in capitala Moldovei. Tot vineri, PDL Iasi organizeaza Gala de Excelenta, la care din cate se aude au confirmat deja prezenta Roberta Anastase si Sulfina Barbu.
Sambata, in marea Hora se vor prinde Basescu, Geoana si o puzderie de ministri din ambele partide. Nu vine Boc, care are treaba la Cluj, unde alegerile pentru primarie bat la usa. Basescu ar veni la Iasi, potrivit unor surse, sambata dimineata, iar pe la 12 va pleca spre Focsani, unde e asteptat la Hora lui Oprisan.

Un comentariu:

Paul spunea...

As zice ca TB nu va veni sau daca va veni nu va dansa dupa cum vor altii. Desi lipsa lui Boc ma pune pe ganduri. Sa fi fost deja decis viitorul lui DC? A castigat DO batalia?