31 ianuarie 2009

Victorie de etapa pentru Dan Carlan

Carlan a castigat un meci important azi in interiorul PDL Iasi. Nu s-a batut cu nimeni, pentru ca problema a fost transata in culise, inainte de reuniunea de azi de la Motelul Bucium, unde ziaristii erau la un moment dat mai preocupati de stratul gros de zapada din zona decat de pacea din cadrul PDL Iasi.
Dintre greii PDL Iasi a lipsit doar Mihaela Popa, plecata in Capitala la o reuniune a femeilor democrat-liberale.
Carlan a triumfat, dar e o victorie de etapa. Victoria de azi e importanta, dar una provizorie.
Pe de o parte, liderul PDL Iasi a beneficiat din plin de miscarile browniene ale colegilor sai care il contesta, dar care nu stiu cum se serveste o sefie de filiala si cat de importanta e baza partidului pentru castigarea redutei.
In al doilea rand, Carlan a profitat de indicatiile centrului, care nu vrea scandal pe debut de guvernare.
Cum se vor pozitiona Oprea, Paduraru sau Popa in perioada urmatoare ramane de vazut. Deocamdata, s-a asternut linistea la PDL Iasi, pentru ca bucatele guvernarii sunt dulci in ciuda crizei amare care s-a lasat peste Romania. E o chestiune de timp pana cand disputele vor reizbucni. Adevarat finala e programata la anul, cand PDL Iasi
isi va alege noua conducere.

Un comentariu:

garzanti spunea...

Ce miscare browniana, oamenii de acolo vor pe altcineva dar in acelasi timp nu il vor pe dom' profesor, mai multi tovarasi PDisti vechi si-au pus sperantele in el si au fost profund dezamagiti. Si atunci intre doua rele il prefera pe Dan Carlan, care macar va fi fortat sa ramana inofensiv, deoarece supravietuirea lui in sferele inalte depinde de votul greilor PD. Carlan a fost redus la stadiul de eunuc de electorat.