04 ianuarie 2009

Iesirea lui Salavastru, un gest fara nici o finalitate

Vali Salavastru, un apropiat al liderului PNL Iasi Relu Fenechiu a avut azi o iesire virulenta la adresa conducerii centrale. El cere congres extraordinar si schimbarea actualei garnituri liberale de la Bucuresti, dupa ce PNL a ratat intrarea la guvernare.
Vorbele lui Salavastru pica perfect intr-o perioada in care liberalii (primari, fosti sefi de institutii etc) nu stiu incotro s-o apuce. Deruta e maxima, iar multi liberali se intreaba de ce partidul a ramas in opozitie, mai ales ca avea doua variante din trei (alianta cu PDL sau cu PSD) pentru a nu pierde guvernarea.
In conditiile in care Fenechiu a spus ca nu e interesat de demersul finului sau, actiunea lui Salavastru are putine sanse de reusita.
Daca „proclamatia” lui Salavastru va deveni si pozitia oficiala a PNL Iasi, atunci lucrurile se schimba, pentru ca desprinderea lui Fenechiu de Tariceanu ar putea constitui un semnal puternic asupra schimbarii la varful partidului.

Nu este exclus ca liberalii ieseni sa joace la doua capete. Pe de o parte, prin Fenechiu, PNL Iasi sa aiba asigurata legatura cu actuala conducere a PNL, iar prin altii, din esalonul doi, gen Salavastru etc sa-si asigure o punte catre opozitia din partid, care e de asteptat sa porneasca atacul dupa ce PNL a ramas in afara guvernarii.

Niciun comentariu: