02 ianuarie 2009

Ianuarie, luna clarificarilor in PDL Iasi?

In ultima zi a anului 2008, cand toti se pregateau de sarmale si sampania pentru Revelion, Dumitru Oprea a lansat un atac dur impotriva actualei conduceri a PDL Iasi, tinta fiind chiar liderul organizatiei, Dan Carlan.
Oprea zice pe blogul sau ca a pierdut sefia Comisiei Buget, Finante din Senat, din cauza unor manevre orchestrate de invinsii din PDL Iasi.
„Preşedinţia Comisiei Buget, Finanţe din Senat, în după-amiaza zilei de 18 decembrie 2008, era o certitudine pentru PD-L Iaşi. Învinşii au aflat! Vineri, 19 decembrie, Iaşul n-a mai avut preşedinţia comisiei. Echipa învinşilor dintotdeauna a fost de nota 10, dar la demolări”, spune Oprea.
Acuzatia (nu si singura, de altfel!) este extrem de grava si pune paie pe foc intr-o filiala in care scandalurile se tin lant.

Astazi, intr-un comentariu postat la acelasi articol, Oprea revine cu precizari, spunand ca apele in PDL Iasi se vor alege curand, clarificarile urmand sa vina de la centru.

Deocamdata, Dan Carlan nu pare afectat de ceea ce se petrece in jurul sau, facand la randu-i precizari pe blog, randurile sefului PDL Iasi fiind scrise in prima zi a anului.
„Deocamdata, va doresc tuturor un an categoric mai bun decat 2008.
Ceea ce-mi doresc si mie, nefiind deloc complicat sa mi se si intample. (...)
In ceea ce ne priveste, politicienii, in timp ce se cristalizeaza structurile centrale ale noului guvern (nu mai tarziu de primele doua saptamani ale lunii ianuarie) incepem si pregatirea celor locale.
Va fi o perioada de munca politica intensa, atat in interiorul cat si in exteriorul partidului”, afirma Dan Carlan.


Inceputul de an gaseste PDL Iasi divizat (tabara Oprea nu e si singura din PDL) si ezitant, ceea ce va pune organizatia in dificultate in fata unui PSD (Nichita), in care nimeni nu misca in front. Cine, cum si care va fi formula prin care PDL isi va regasi echilibrul nu mai e treaba gazetarilor, ci a celor care compun o structura tot mai greoaie in ultima perioada.
Intarzirea clarificarilor din PDL Iasi ii bucura nespus pe „dusmani”, insa mai important (din nefericire!) este ca tot acest balamuc intern e in defavoarea Iasului. De ce? Pentru ca o filiala slaba nu va avea nici un cuvant la centru, unde se impart cartile (bani, functii si proiecte). Iar in acest caz nu pierd doar Carlan, Oprea, Popa sau Movila, ci intreg Iasul va avea de suferit.

Un comentariu:

CRISTINEL DUMITRU CIOANCĂ. spunea...

are cineva curaj sa mearga la Bucuresti si sa puna pe tapet lipsa de reactie si amanarea traditionala pe diferite motive... sa mai citim inca o data ce scie in statut ! sa sune la cei trei desemnati de T.Basescu in 2003-2004 pentru analiza filialei...sa-i aminteasca de ezitarea de atunci care nu s-a dovedit benefica...mai sunt doar 6 luni...de la locale la generale, de la generale la europarlamentare, de la acestea la prezidentiale... in acest timp se poate lucra cu conditia sa se inteleaga ca toate aceste se petrec pe bani..., pe incredere..., pe pierdere ! pacat !...!?