10 ianuarie 2009

SONDAJ: Cine e mai potrivit pentru sefia PDL?

Am ales liderii cei mai reprezentativi din cadrul filialei: Dan Carlan, Dumitru Oprea, Mihaela Popa, Nicusor Paduraru si Petru Movila. Voi pe cine vedeti in fruntea PDL? Astept voturile voastre in sondajul alaturat.

12 comentarii:

Paul spunea...

Carlan (judet), Movila (municipiu). Oprea nu lucreaza in echipa,e coleric/impulsiv. Mihaela Popa este o necunoscuta la nivelul conducerii centrale. Movila pentru ca are rezonanta istorica:D
Florine, nu te mai agita si tu. Carlan, daca nu-si calculase sansele si momentul, nu-l provoca pe Oprea. Oprea e impulsiv si a sarit rapid sa-l critice.
Cine sa-l sustina pe Oprea la Bucuresti? Peledistii au fost izolati de lupii batrani.
Carlan e reprezentativ pentru ca are politica in sange, a vazut caprioara numita Oprea si a incoltit-o.
Si asta se trage doar de la telefonul pe care Basescu l-a dat lui Carlan (candva intre 30 dec 07 si 02 ian 08) in care i-a solicitat imperativ sa-l sustinta pe Oprea.
Ionut Ganju mi-a spus ca Basescu tipase la Carlan. Carlan spune pe blogul lui de niste tipete...
Dac-ati sti ce bine rad eu de pustanii de la PDL Iasi:))

De pe iasicastiga:
Interesant fenomenul. Daca mai intai a fost iasicastiga.ro cu sedinta aia infernala, acum a sarit si slujul lui Carlan de la newsiasi.ro. Evident ca este vorba de un raport de forte pe care Oprea il pune la indoiala.
Dar Carlan procedeaza foarte curat, il lasa pe Oprea sa fiarba, il provoaca, il izoleaza, ii submineaza influenta.
Cine pune pariu cu mine ca Oprea nu va reusi sa duca scandalul la Bucuresti, fie in BPN, fie in presa centrala? Slabe sanse ca nemultumirile lui Oprea sa fie ascultate de greii de la Bucuresti. Cu atat mai mult cu cat aripioara PLD din PDL a fost zdrobita de masinatiunile garzii vechi pediste.
A observat cineva urmatoarele doua lucruri:
-Carlan a citat din Blaga, Vasile Blaga, nu din Lucian Blaga:D
-Imaginea de pe newsiasi de la articolul super fain arata ca Oprea isi bause toata apa din pahar, pe cand Carlan statea linistit cu paharul plin.
Rabufnirile lui Oprea ne izbesc inca de pe blogul lui (Fair play, pierzatori, alea alea). Mi s-a parut comic sa vad cum "plangea" de nervi ca nu poate sa-l detroneze pe cel care a pierdut si la CJ si la deputatie.
Lupii batrani de la Bucuresti il sustin pe Dan Carlan, 100%. Trebuie sa-l pocneasca indirect pe presedinte, care a venit la Iasi sa-l sustina pe Oprea, un outsider, ex-PNL.
Carlan zicea ca a primit noaptea un telefon de la Boc, telefon care nu-l favorizeaza deloc pe Oprea. Ionut Ganju mi-a spus candva ca stie ca presedintele Basescu il sunase inainte de 1 ianuarie 2008 pe Carlan si a tipat la el sa lase interesele sale deoparte si sa-l sustina pe Oprea drept candidat ca primarie. Ceea ce Carlan a si facut. Dar acum ii plateste cu varf si indesat lui Oprea.
Pai ganditi-va, chiar si daca Oprea o sa arunce problemele de la Iasi in fata BPN cine o sa-i sustina cauza??? Stolo e out, Stoica e out, Flutur e invizibil, Turcan, Udrea au interdictie de la pedisti.
Carlan este calm, calculat, pragmatic.
Chiar si daca BPN va intra cu buldozerul la Iasi, Oprea n-o sa obtina nimic. Oprea are obiceiul sa se inconjoare de tradatori, traseisti, oportunisti. Sa-i fie de bine...
La scandalurile anterioare, mai sarisera si alti lideri ai PDL Iasi. Care sa-l pocneasca pe Oprea, care pe Carlan. Acum, ce, a mai sarit cineva? Carlan are sustinerea tacita a Bucurestiului, cu atat mai mult cu cat peledistii sunt izolati.
Ipoteze de lucru/Scenarii SF
-Oprea ar reusi cu solicitarile sale daca ar exista un curent mai puternic in tot PDL-ul. Ce rasete o sa mai fie prin filialele PDL din tara, "Auzisi, bre, astia de la Iasi se pocnira iara".
-Oprea va fi exclus din PDL.
-Oprea va pleca din PNL, terminandu-si astfel cariera politica (ma indoiesc ca ar vrea asta...)
-O sa fie schimbare la PDL Iasi, dar Oprea va obtine mult prea putin, iar Carlan va avea tot interesul sa-i puna piedici tot timpul.
De ce va agitati atata, sustinatori pro-Oprea din presa si din alte parti? Carlan nu se angaja in lupta cu Oprea daca nu-si calcula dinainte sansele de castig.
Daca Oprea va castiga net impotriva lui Carlan, atunci da, voi putea spune ca exista un DumneZeus si in politica...
Domnule Profesor, va recomand un Tokio Hotel.

CRISTINEL DUMITRU CIOANCĂ. spunea...

avand in vedere dificultatile poate ar fi de gandit o varianta in care cei 2 presedinti (la municipiu si la judet) sa fie persoane fara prea multe obligatii la Bucuresti dar cu destula personalitate astfel incat sa poata conduce sedinte cu deputati, senatori, secretari de stat si consilieri in sala...alegerile corecte sunt acum foarte importante pentru lamurirea lucrurilor.

Dan Stormbringer spunea...

Fotbalul e pe goluri iar politica pe voturi

Cred ca asa e normal, daca unul care a candidat de 4 ori pana acuma si n-a castigat niciodata sa cedeze locul de sef de filiala in favoarea unui multiplu castigator in alegeri, mai ales ca este o diferenta de la cer la pamint intre rectorul Universitatii Iasi, prof. dr. Oprea si un simplu bisnitar ca Carlan.

Paul spunea...

@anonimul Dan: imi plac anonimii cum ii plac si lui Marius Danga: bine fripti si cu sos iute.
@Florin Ghetau&prietenii: Aliatii traditionali ai lui Oprea nu au sarit sa-l ajute. E vorba de Marius Spanu si Gabi Grigore. Oajdea, Movila, Popa nu misca nimic. Este la fel de semnificativ faptul ca Oprea va avea sprijin ZERO de la ceilalti parlamentari dar si de la consilierii PDL. Liderii PDL Iasi stiu ca Dan Carlan este influent la Bucuresti.
Telefonul pe care presedintele l-a dat lui Carlan a provocat tot balamucul asta pe care Oprea il alimenteaza cu lacrimi de neputinta. Basescu-telefon-Carlan-tipete, Carlan-telefon Boc-blog personal-tipete.
Poc-Poc si DumneZeus vor pleca maine la Bruxelles. Nu cred ca Oprea a reusit sa-l contacteze pe presedinte sau macar sa-l convinga ca Dan Carlan trebuie inlaturat. O atitudine favorabila a lui Basexu fata de Oprea ar deranja pe greii partidului care stau incolonati in spatele aliantei Carlan-Blaga. Plus ca Base nu-si permite sa supere pe greii partidului de vreme ce va avea nevoie de ei pentru prezidentiale.

Unknown spunea...

Vad ca iti place sa faci scenarii, la care sa oferi solutii. Asta e foarte bine. Iti exersezi mintea si, in plus de asta, pari destept si bine informat. Ai putea chiar sa-l impresionezi si pe "Profesor". Nu cunosti, insa, cateva detalii, care vor cantari decisiv in momentul in care vor fi separate apele. Carlan e un tip abil. Dar asta nu e de ajuns sa-l scoata din rahat.

Paul spunea...

"pari destept si bine informat". Nimic din toate astea. Totul tine de Caragiale.

Paul spunea...

precum am mai spus: imi plac comentatorii anonimi bine fripti si cu sos iute. Marius Danga, care va interveni si el pe aici in urmatoaterele 24 de ore, stie despre ce vorbesc.

Dan Stormbringer spunea...

ei, de parca tu n-ai fi anonim... poate te cheama Saul Pava de fapt...:)

Paul spunea...

europenii isi declara numele incepand cu numele mic, de botez. dar poate tu esti rus sau asiatic.:)) :)) sau mai rau un liberal cu vreo 4 bloguri:D

Paul spunea...

Daca Florin mai suporta o avalansa de comentarii...
@Ia Si: nu am informatii din interior. Si da, sunt un fel de Iulian Micu, doar ca n-am copil si nici nu dau oamenii afara din Blogmanie pentru ca au marait la Carlan.
Sa o luam logic:
La cate contre publice au fost intre Carlan si Oprea, centrul nu a intervenit decisiv. Si nici sprijin puternic pentru Oprea nu a fost in filiala. Parca a vorbit surdul cu mutul...
Pozitia lui Oprea este subreda si in Iasi si la Bucuresti. Peledistii au intrat intr-un con de umbra.
Carlan nu si-ar fi permis sa-l rupa in bucati pe Oprea, cel care a fost sustinut public de Fesul Marinaresc, daca nu ar fi avut sprijin consistent (tacit, cred) de la Bucuresti.
Luarile de pozitie publice (la care am si eu acces prin media locala) impotriva lui Carlan sunt o branza.
Daca Oprea citeste asta sau vreunul din tradatorii cu care obisnuieste sa se inconjoare, sfatul meu ar fi sa aduca acest conflict in atentia presei de la Bucuresti. Dar sa nu spere la un deznodamant care sa-l faca dictator absolut la PDL Iasi.
Sprijinul lui Oprea la BPN este subtire, mai ales dupa retragerea lui Stolojan din discutiile referitoare la guvern.
Al doilea sfat al meu pentru Oprea este sa fie mai cumpatat in dezbaterile publice si sa-si ia un consilier de imagine care stie meserie (Micu, oricat de derbedeu ar fi, stie meserie, jos palaria).
Al treilea sfat al meu pentru Oprea este sa evalueze riscurile si castigurile mai multor scenarii politice interne la PDL Iasi. Si sa fie pragmatic.
Parerea mea este ca presa de la Bucuresti nu poate fi folosita de pretenarii lui Oprea pentru ca agenda este facuta deja. Vedeti cum se bate atata moneda pe Gabriel Oprea...
Base si Poc-Poc merg la Bruxelles. Sa imaginam o discutie intre ei 2. CINE va deschide subiectul? "Emile, vezi ca unul, Carlan, imi deranjeaza prietenul" SAU "Traiane, Oprea, tipul cu ochelari fumurii de la Iasi, ne face probleme si creeaza conflict".
Presedintele are ciuda pe intelectuali. A scapat de toti intelectualii cu care lucrase la Cotroceni. De ce ar interveni pentru un intelectual iesean care are de 10 ori mai multe studii decat el?
Sper ca Oprea stie sa patineze, pentru ca aluneca pe gheata pe care Carlan a turnat o groaza de apa...
Nu pot sa nu ma abtin sa nu simt un pic de mila fata de caprioara Oprea in gatul careia leul Carlan si-a infipt coltii...

Unknown spunea...

De acord cu mesajul tau. Mai ales ca are si un final atat de... plastic, metaforic. "caprioara Oprea, in gatul careia leul Carlan si-a infipt coltii". Dar eu iti repet ca nu cunosti un amanunt, care va cantari decisiv.
In alta ordine de idei, cand mai intervine domnul Marius Danga? Ca ne-am adunat aici mai multi si il tot asteptam. Ba chiar am si pariat intre noi, anonimii, pe greutatea mesajului sau.

Paul spunea...

@Ia Si: multumesc pentru aprecieri. Am facut Literele. Este o deformation professionnelle. Sa vezi ce roman scriu acum, o delicatesa de opera: asasinat politic si o poveste de dragoste.
Amanuntul ala e legat de Zeus, nu? Cred ca de data asta Zeus nu se va baga. Am spus si de ce.
Marius, salveaza-mi obrazul, pls.:) Am spus la oameni ca ai sa comentezi si tu.:D