26 ianuarie 2009

De data asta gresiti, domnule Astarastoae!

E greu sa-l acuzi pe Vasile Astarastoae de ceva. Profesional, nu-i poti reprosa nimic. Insa modul in care a reactionat in cazul scandalului de la Slatina ridica mari semne de intrebare. Un om a murit, fiind purtat patru ore de la o sectie la alta, din cauza unor medici, pentru care pana si spaga incepe sa nu mai insemne mare lucru.
Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, aflat in acele ore la Iasi, s-a urcat in masina si s-a dus glont in Olt. Pentru a clarifica problema. Au urmat sanctiuni. Au fost demiteri, asa cum era si normal. Probabil ca nu ministrul ar fi trebuit sa mearga acolo. Insa sistemul nu e capabil sa elimine singur uscaturile.
De vreo doua zile, a intrat in scena ieseanul Astarastoae, seful Colegiului Medicilor la nivel national. Cu declaratii ciudate, pentru un caz atat de evident. Astarastoae devine astfel aparatorul celor care nu au nici o scuza pentru asemenea gafe.
Aici gresiti, domnule Astarastoae! V-o spune un jurnalist care v-a sustinut inainte de alegerile pentru postul de rector la UMF. Erati de departe, singurul care se putea lua la tranta cu clanurile de la Medicina.
Dar in acest caz, care dezvaluie putreziciunea sistemului, riscati sa pierdeti ceea ce ati adunat in atatia ani de activitate. Ganditi-va daca merita sa va compromiteti, incercand sa ne dovediti tuturor ca negrul e alb!

2 comentarii:

onciu spunea...

Nu este prima greseala a domnului Astarastoae,ci a doua.Vreau sa va reamintesc,ca in cursul anului trecut o comisie de la Spitalul Maternitatea Cuza Voda s-a pronuntat impotriva unei intreruperi de sarcina la o minora care avusese relatii sexuale cu unchiul ei.Domnul Astarastoae a avut si atunci o atitudine destul de bizara,dandu-le dreptate celor din comisia ieseana.O doamna plecata in Marea Britanie,auzind de acest caz si anume ca sarcina era la o minora si in urma unui incest,a ajutat-o sa scape de sarcina,intr-o clinica din Londra.Si atunci domnul doctor a venit cu argumente din Biblie,dar fata era si ea copil,avand si un viitor in fata, ,,amanunt''de care nu a tinut seama presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

liv spunea...

Cred ca domnul Astarastoae nu s-a facut inteles asa cum trebuie. Din ce am vazut pe la TV, eu am dedus ca legea nu ii permite sa ia masuri impotriva unor fapte care tin mai degraba de penal sau de administrativ, decat de deontologia profesionala. Condamna, insa, intr-adevar, graba luarii unor decizii de sanctionare a tutror celor implicati, al caror grad de vinovatie nu a fost riguros evaluata.