09 ianuarie 2009

PDL are puterea la centru, dar ramane in opozitie la Iasi

Iasul intra sub zodia PSD. Primarie, CJ, Prefectura, mare parte din institutiile descentralizate. Toate vor fi social-democrate.
PDL Iasi va avea un rol secundar la nivelul judetului. Liderii locali ar trebui sa le multumeasca prietenilor din partid de la centru, care au decis ca prefectii sa fie de culoarea sefilor CJ. Au dictat in PDL interesele Sucevei, Neamtului, Aradului sau Clujului etc unde PDL e nr. 1. Celelalte judete au fost sacrificate.
Paradoxal, PDL e in opozitie la Iasi. Cu o conducere care are propriile probleme, democrat-liberalii ieseni vor avea viata grea in urmatoarea perioada. Vor sta pe margine si vor inghiti in sec. Nici nu vor putea sari la gatul PSD, pentru ca vor fi acuzati ca torpileaza alianta de guvernare. In schimb, PSD isi va vedea linistit de treburi in primarie, in CJ sau la Prefectura, prin Victorel Lupu.
Din punct de vedere politic, alesii PDL au probleme serioase. Unii dintre ei asteapta deja ruperea aliantei la guvernare. Care, din pacate pentru ei nu se va rupe prea curand.

Un comentariu:

Paul spunea...

La mine in judet, NT, este prefect apolitic de la PDL? Din pura curiozitate cine-i?
La PDL Iasi problema e ca nu se poate trata cu toti maharii PSD Iasi. Probabil se va incerca colaborarea cu moderatii sau cu esalonul 2. Exista retineri serioase in ambele sensuri.
Dan Carlan va fi secretar de stat in ministerul lui Blaga?
Blaga nu s-a prezentat la o intalnire informala a ministrilor PSD-PDL? Presa a speculat ca a protestat fata de obiectiile lui Baselu la intrarea eternilor ministeriabili si in guvernul Poc-Poc.
Printr-o oaresicare logica, de vreme ce Oprea se are pe bune cu Baselu, asta inseamna ca Dan Carlan are sprijinul nucleului dur din PDL. Toata lumea a cerut aruncarea peste bord a lui Dan Carlan dupa alegerile de la CJ, dar nu s-a intamplat nimic.
Eu vad asa ecuatia: Carlan-Blaga vs. Oprea-Flutur-Baselu.
Mi se pare sau chiar asa e: la un moment dat Carlan a beneficiat de mult mai multa acoperire media la Bucuresti decat fostul candidat PDL la primaria Iasi? Asta ar putea insemna ca Dan Carlan trage sfori prin presa "independenta" de la Bucuresti.
Eu zic ca Dan Carlan n-o sa piarda nimic. O sa ramana unul din greii PDL Iasi. Tabara Oprea va pierde din nou, a nshpea oara. Sa vedem daca Dobasu de data asta o sa ameninte si el ca Traian Ungureanu ca se arunca de pe bloc daca Oprea nu-l izoleaza pe Carlan.