07 ianuarie 2009

Simirad cel abil si joaca de-a demisia de la CJ

Inca de ieri era clar ca Simirad nu va pleca din fruntea CJ. Altii ar da bani grei pentru a sta macar un an in aceasta functie. Azi a venit confirmarea: Simirad nu mai pleaca, primind garantii ca pensia si remuneratia de la CJ nu ii sunt in pericol.

De ce a fost doar un joc abil marca Simirad?
1. Nu anunti cu mare tam-tam plecarea inainte de a o face. Mai degraba vrei sa obtii ceva, fortand mana cu un scop anume. Daca voia sa demisioneze, semna hartia, o trimitea mai departe, iar lucrurile erau rezolvate.
2. Ieri, Simirad a stat toata ziua pe telefoane, vorbind in special cu personaje de prin Bucuresti. A confirmat ca vine de la ora 20 la Tele M, apoi s-a razgandit brusc;
3. Anuntul demisiei a fost facut, in mod curios, exact in momentul care, la centru dar si in teritoriu incep miscarile pentru plantarea oamenilor in functii.
4. E un bun prilej pentru a pune presiune pe Nichita. Noi alegeri pentru sefia CJ ar fi complicat viata social-democratilor din targ, care s-ar fi trezit brusc intr-o noua campanie electorala cu miza. In aceste conditii, Nichita ar fi fost dispus sa dea oricat pentru a nu-si crea probleme.

Ce ar fi putut obtine Simirad? Posturi pentru apropiati (si cel de prefect cumva?), dar si mai multa influenta in filiala. Care a fost pretul exact al negocierii de azi Nichita-Simirad din biroul de la CJ vom afla cat de curand, caci incepe faza locala a plantarii vlastarelor social-democrate in institutii. Institutii care trebuie curatate precum copacii si vopsite in noile culori guvernamentale: ros-portocaliu.

3 comentarii:

Paul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Marius Bojor spunea...

Aceasta postare nu a fost facuta pana la urma de catre autorul sau. Ca sa fiu in tendinte.