09 noiembrie 2008

Cum arata campania din masina pe drumul Iasi-Pascani-Suceava-Radauti

Weekendul asta am fost in Bucovina, prilej perfect pentru a observa cum se misca principalele partide, adica PSD, PDL si PNL atat in judetul Iasi cat si la Suceava.

1. Fata de campaniile precedente, se observa usor ca PSD a pierdut teren. Galbenul si portocaliul sunt mult mai prezente, in timp ce rosul predomina in special in zona rurala a Pascaniului, unde gardurile sunt tapetate cu chipul lui Ratoi;
2. In colegiile Targu Frumos si Podu Iloaiei la putere e galbenul, agasant pe alocuri. Sunt zeci de bannere cu Salavastru (Tg. Frumos) si Cristi Adomnitei (Podu Iloaiei) insirate ca margelele de-a latul soselei europene.
3. Extrem de activ pare si Liviu Bulgaru, care in seara asta a avut un spectacol la Ruginoasa, unde era destula lume;
4. Cert este ca la capitolul afisaj, PSD sta extrem de slab pe traseul Iasi-Podu Iloaiei-Tg Frumos-Pascani, pesedistii putandu-se lauda cu doar cateva bannere.
5. In schimb, la Pascani, cele mai multe bannere le are Valerica Andronache (PDL). In comunele din jurul Pascaniului, predomina afisele cu Ratoi.
6. Cum intri in judetul Suceava, iti dai seama de ce Flutur e seful pedelistilor pe Moldova. Chiar la „frontiera” cu Iasul e asezat un camion pe maginea drumului tapetat cu afise portocalii. «Ei cu ei, noi cu sucevenii», scrie la intrarea in judet. Figura lui Flutur apare pe majoritatea bannerelor si afiselor, candidatii PDL fiind astfel „remorcati” de seful CJ Suceava.
7. La Falticeni, o caravana PDL era prezenta in dupa-amiaza asta prin centru, unde afisajul portocaliu extrem de agresiv aproape ca deranjeaza.
8. In municipiul Suceava, cele 3 partide importante sunt prezente in mod egal, in timp ce in zona Radauti, PNL pare sa fie in usor avantaj, desi la alegerile locale liberalii n-au obtinut decat 5% in zona.

Niciun comentariu: