02 noiembrie 2008

De unde provin banutii, domnilor candidati?

Candidatii au inceput deja sa toace banii. Ai lor, ai altora, ai partidului etc. Nimerit ar fi ca baietii sa spuna la debut de campanie cati banuti au si de unde provin. Totul la vedere, pentru a nu exista suspiciuni ca sunt bani negri pentru mandate linistite.
Unul dintre candidatii care sparge o multime de banuti in aceasta campanie pare a fi Mugur Cozmanciuc. Flori, ATV-uri, spatii generoase in presa, sediu de campanie. O fi strans omul ban langa ban doar din salariu? Hm!

5 comentarii:

DANGA Marius spunea...

indraznesti sa faci un calcul la tot ce spui tu acolo? cateva sute de fire de flori + plinuri-uri de combustibil + un prieten bun la Fara Zahar + sediul PNL (ca sediu de campanie) + organizatie de tineret puternica + nu am inteles ce inseamna spatii generoase.
dar ce sa facem, tema e tema, nu?

florin ghetau spunea...

Pai de ce sari asa, doar nu candidezi, Marius. Cat priveste tema, sper sa nu deveniti si voi, cei din PNL exact ca pesedistii. Exact ziceau si ei prin 2004.

florin ghetau spunea...

Mai e ceva: nu ma refeream doar la candidatii PNL. Vad ca si la PDL se poarta spectacole grandioase (ex: azi la Targu Frumos, Liviu Bulgaru) la fel cum aud ca pregateste si PSD.

DANGA Marius spunea...

Poate sunt eu paranoic. Daca e asa imi cer scuze, dar dupa emisiunea pe care i-ai pregatit-o lui Mugur...am motivele mele.

Stii foarte bine ca nimeni nu poate duce o campanie doar din salariu. Este imposibil si o stim. cu totii. Daca un candidat este credibil poate gasi donatori. Legea stabileste niste praguri de cheltuieli. Fiecare stie cum isi gestioneaza banii si in ce perioada a campaniei baga mai mult. Mugur a ales sa apara mai tare la inceput mizand pe lentoarea celorlalti. El este un candidat care are nevoie de notorietate.

Numai bine,
Marius

garzanti spunea...

banutii vin clar de la donatori cum zicea si marius, doar 10-20% au capital propriu de aruncat in campanie. Restul candidatilor au apelat la diverse surse de finantare mai albe sau mai gri sau chiar negre.

Uneori opulenta se poata impotriva celor care o afiseaza, nu am nimic cu pnl-ul, dar reactia multor oameni din zona, dupa ce ati mers cu magaoaia a fost ceva de genul: "uite domle' ce nesimtit, noi traim vai de capul nostru, si fac spectacol la prostime".

Liviu Bulgaru e clar ca a exagerat cel mai mult, insa el a mizat pe faptul ca are un electorat mai slab educat care va ramane perplex la ce formatii va aduce el.