08 noiembrie 2008

Oprea, Paduraru si Tompea, fruntasi in sondaje

Fiecare candidat stie cam cum sta in colegiul pe care-l bate strada cu strada, bloc cu bloc, usa cu usa. Colegiu, pe care-l va parasi imediat ce se va termina ciudata campanie electorala.
In municipiul Iasi, doar in doua-trei colegii lucrurile par transate. Cel de senator, in care Dumitru Oprea are un avans confortabil, apoi cel de deputat al lui Nicusor Paduraru, unde fostul prefect trece binisor de 30 la suta. De asemenea, masuratorile PSD arata ca Tompea va triumfa in fief-ul rosu Dacia-Alexandru, desi Oajdea zice ca n-ar sta tocmai rau pe zona respectiva.
In rest, multe necunoscute si putine certitudini. Unii dintre candidati cica deja pregatesc cifre rotunde pentru niste frumoase machete electorale, din care sa rezulte iminenta triumfului. N-as indemna sa nu-i credeti, ci doar sa priviti cu rezerve, pentru ca sondajele masoara mai mult propria dorinta decat realitatea din urna. Plus ca respectivele sondaje uita adesea de Partidul Absentilor (PA), cel care probabil ar forma singur Guvernul, fara a mai fi nevoie de sprijinul UDMR.

Niciun comentariu: