10 noiembrie 2008

Romania arata ca un bazar electoral, in care candidatii vand si cumpara absolut totul

In timp ce politicienii socotesc orice vot pe care l-ar putea castiga (cumpara) pana pe 30 noiembrie, Romania e pandita de criza economica, care se extinde rapid la nivel mondial. Iasul, spre exemplu, va da tarii cei mai multi someri in perioada urmatoare, industria textila (candva mandria zonei) isi da duhul, blocurile noi n-au cautare, dealerii auto au oprit comenzile, iar dobanzile au luat-o razna precum promisiunile domnilor si doamnelor care se bat precum chiorii pentru Parlament.
Nimeni nu discuta despre solutii, pentru ca nici un partid (candidat) nu le are. Daca spui poporului ca la anul va fi greu, inseamna ca esti un om politic veritabil. Doar ca in prag de alegeri politicienii ridica populismul la rang de arma eficace cu raza lunga de actiune pentru prostit lumea.
Stiti cat va costa gazul in 2009? Dar energia electrica? Cat vor mai creste dobanzile? Daca acum lefurile cresc cu 15 sau 20%, cat va ramane in termeni reali in buzunarul vostru de la 1 ianuarie? Intrebati-i pe politicieni asta. Vor vorbi 10 minute incontinuu fara sa va raspunda la intrebare.
Romania e scaldata zilele astea in concerte si felicitari de Sfintii Mihail si Gavril. Oamenii sunt cinstiti de ziua lor, se dau galeti (goale sau pline) de toate culorile, iar depozite UZO (ulei, zahar, orez) asteapta jonctiunea cu electoratul.
Romania in campanie arata ca un bazar, in care partide si candidati isi inchipuie ca pot vinde sau cumpara totul. E penibil. Sper ca generosii acestor saptamani sa nu prinda nimic pe 30 noiembrie. Vom mai vorbi despre asta, pentru ca tupeul unora nu are limite!

Un comentariu:

Politica In Romania spunea...

Salut, s-a lansat un blog despre politica, daca vrei sa il adaugi la blogroll..
Have a nice day
http://www.politica-in-romania.blogspot.com