14 noiembrie 2008

Simirad, rebelul care se iubeste cu opozitia si face opozitie in propriul partid

Filiala ieseana a PSD e in fierbere, pentru ca nimeni nu pricepe cum premiera mondiala in ale politicii se petrece chiar in propria ograda. „Sa fie dat afara din partid!”, striga vechii tovarasi social-democrati, care stiu ce e compromisul, dar nu accepta tradarea. „Nu-l putem fugari, pentru ca ne taiem craca de sub picioare”, spun pragmaticii, care traiesc din si pentru politica.
Intr-adevar, Simirad joaca tare. Atat de tare incat si-a bulversat serios colegii de partid. Dar si propriul electorat.
Intrebare de bun simt: ce pricepe un social-democrat din municipiu care uraste de moarte dreapta, dar vede un pesedist pe afisele si bannerele dusmanului liberal?
Ca sa va ajut sa raspundeti haideti sa rememoram impreuna ultimele sase luni de social-democratie ieseana.
Nichita a avut nevoie de Simirad la locale (cei doi nu s-au iubit niciodata, dar strategia a fost de nota 10!), l-a purtat prin cartiere dupa ce l-a acceptat sef la CJ, iar sugubatul de Simi' l-a dus la victorie. Numai ca dupa locale, relatiile dintre cei doi s-au racit. Si asta pentru ca Nichita nu accepta decat fideli in jurul sau, in timp ce Simirad e politicianul rebel care se iubeste nespus cu opozitia si face opozitie in propriul partid. De aici a rezultat ciocnirea intre Nichita si Simirad.
Picatura care a umplut paharul a fost intocmirea listelor PSD. La care Simirad n-a avut nici un cuvant. Sau a avut unul, dar nu-l pot aminti, pentru ca nu scriu mascari. Nici macar pe bloguri.
Mai mult, includerea lui Neculau pe lista de la Senat in municipiul Iasi l-a enervat la culme pe liderul moral al PSD Iasi. Simirad n-a putut trece peste acest episod, iar de aici si pana la razbunare a fost un singur pas. Nimeni nu stia daca, scuzati cacofonia, candidatul PNL de Tibanesti, Lucian Simirad, a fost creatia sa. Insa acum, asa pare. Brandul Simirad n-are partid, dar multiplicat, sporeste confuzia si creeaza profit.
Daca ati uitat, Simirad e omul care dupa 1992 a trecut prin PAC, s-a pupat cu taranistii, apoi s-a certat, dupa care a mosit Partidul Moldovenilor. A revenit la CDR, s-a dusmanit cu Solcanu, apoi l-a iubit (dragoste veninoasa!) si a intrat in PSD.
Mai nou, Simirad face precum Ronaldinho. Se uita in stanga si paseaza spre dreapta. Ii plac nespus schimbarile de ritm, desi nu pricepe o boaba de fotbal.

PSD il uraste pe Simirad, iar Simirad uraste PSD-ul. Nu cautati sa-l intelegeti pe nea' Costica, pentru ca el n-are chef si nici timp de doctrine si principii. Iar daca il sustine acum pe Simirad liberalul n-o face intamplator. Ce va urma vom afla dupa generale, cand se vor alege apele. Daca PSD va fi la putere, Nichita poate rasufla usurat, pentru ca seful de la CJ va sta pe loc. Daca insa PSD ramane in opozitie, Simirad are colacul de salvare asigurat. E galben, adus de la Tibanesti si sta dupa usa in sediul din Podu Ros.

2 comentarii:

onciu spunea...

Am impresia ca Simirad are de-a face cu prosti.Altfel nu se explica comportarea sa.Este adevarat ca jocurile sant facute si de Fenechiu,dar asta-i alta problema.Oricum,vad ca-i merge si de data asta.Ce sa-i faci?A ajuns pensionarul tradator in fruntea bucatelor,trebuie sa-l suportam asa.Oricum,le sugerez pesedistilor sa-l mai aleaga odata,poate o sa se sature de el.

dragosvoda spunea...

Concluzia e una:
http://dragosvoda.wordpress.com/2008/11/15/povestea-buclucasa-a-unui-banner-electoral-asa-tata-asa-fiuhalal-tata-halal-fiu/