25 septembrie 2008

Ce strategie vor adopta liberalii ieseni fata de Nichita?

Saptamana trecuta, consilierii locali ai PNL au votat impotriva PSD si a primarului Nichita. O simpla intamplare sau o strategie abil confectionata inaintea alegerilor generale? Dupa un prim meci din Consiliu, urmatoarele 2-3 sedinte de CL vor demonstra daca e un foc de paie inaintea scrutinului de toamna sau intr-adevar liberalii nu-l inghit pe Nichita.
Maine, trioul liberal Gavrila-Ficu-Botez sustine o conferinta de presa. Cum evenimentul are loc la sediul PNL, e clar ca spusele lor capata incarcatura politica.
Sunt doua variante:
1. Gavrila, Botez si Ficu isi vor turna cenusa-n cap pentru deranjul creat lui Nichita;
2. Aceiasi liberali vor pastra linia anti-PSD din Consiliu si vor continua sa-l critice pe primar pentru lipsa de cooperare din CL.

Inclin mai degraba catre cea de-a doua varianta, pentru ca prima ipoteza e ucigatoare pentru PNL Iasi, din punct de vedere electoral.

2 comentarii:

Marius Cristian spunea...

Florine, am auzit o barfa care zice ca intelegerea PNL-PDL de saptamana trecuta ar fi fost una strict punctuala, pe interes funciar, fara nici o legatura cu alegerile, ci doar cu capul (adica inlocuirea) arhitectului-sef, de unde si atacurile lui Ionescu la adresa respectivului. Sincer, mi se pare mai plauzibil, alegerile-s departe, rezolvarea problemelor pe ultima suta de metri a fost si va fi, dupa cum stii si tu, mult mai importanta. Ai auzit ceva in sensul asta? Oricum, merita sapat, ca sa zic asa.

florin ghetau spunea...

Nu stiu care sunt interesele, dar la Iasi PNL cauta distantarea de PSD. Cel putin pana la alegerile generale! Electoral, strategia e corecta.