09 septembrie 2008

Vesti calde despre calcule reci la PSD

Zic unii ca maestrul bacauan, expert in combinatii, n-a venit intamplator la Iasi la Forumul pesedist al Educatiei. Viorel Hrebenciuc, caci despre el este vorba, nici n-a fost interesat de ceea ce se discuta prin sala, fiind extrem de ocupat cu sueta prelungita cu Anghel Stanciu, de graitul in reprize la telefon si de iesitul pe holuri, unde in general se consuma lucrurile importante la astfel de reuniuni.
Asta e ceea ce s-a vazut, pentru ca partea invizibila a sederii sale la Iasi doar o putem banui. Mai ales ca sforarii nu pierd aiurea vremea la Forumuri, in care se discuta la modul general, dar nu se bate nici o palma cu nimeni. Numai ca maestrii combinatiilor stiu sa bata palma si atunci cand subiectul reuniunii este plictisitor pana la banal.

Cica Geoana, prin acelasi maestru Hrebe', vrea cu orice pret sa-si asigure fata si spatele, inainte si dupa alegerile generale. Geoana inca se teme de revolta batranilor, chiar daca armata Bunicutei s-a tot subtiat, iar Oprescu e olecuta plecat pe dupa gardul partidului.
Cum Nichita a dat dovada de muschi politic, mazilindu-l pe Solcanu din filiala, chiar daca acelasi Solcanu nu mai reprezinta vreun pericol nici macar pentru cei din linia a doua a partidului, boierii bucuresteni ai PSD s-au gandit ca n-ar fi rau sa gadile un pic orgoliul nemasurat al celor doi mari barbati politici ai filialei iesene: Nichita si Simirad. Iar prezenta sforarilor da greutate targurilor in care nu se negociaza, ci se promite sprijin in cazul in care la PSD apare avertizare de cod rosu.
Nu conteaza cu cine faci targul, ci beneficiul. Nu conteaza nici faptul ca Nichita si Simirad s-au transferat la echipa trandafirilor doar pentru ca restul echipelor, fostul PD si fostul Partid al Moldovenilor jucau la vremea transferurilor intr-o liga mult inferioara pentru pretentiile unor purtatori de ambitii infinite. Care sa le asigure o viata, respectiv o pensie mai buna.

Calculul echipei Geoana e minunat, dar are o multime de gauri negre. Care, nu va speriati, n-au nici o legatura cu mega-experimentul cercetatorilor infierbantati. Experiment ce nu va insemna nicidecum sfarsitul lumii, ci doar amanarea lui.
Revenind la experimentele din PSD, atat Nichita cat si Simirad se cred pe cai atat de mari, incat n-ar fi absolut nici o problema daca ar da uitarii Pactul Pesedist de la Iasi. Si sa pactizeze cu dusmanul, daca dusmanul preia la un moment dat controlul PSD, prin unirea gaurilor negre care in prezent stau nemiscate pe dupa usile diverselor sedii de filiale.

Un comentariu:

quin spunea...

"n-au nici o legatura cu mega-experimentul cercetarilor infierbantati. Experiment ce nu va insemna nicidecum sfarsitul lumii, ci doar amanarea lui."

Stephen Hawking referitor la experiment spune "If the human race can not afford this, then it doesn't deserve the epithet 'human'"