17 septembrie 2008

PSD si PNL, debut cu stangul in batalia pentru toamna

Dupa o campanie extrem de tensionata, cum a fost cea de la locale, in care PSD Iasi a evitat cat a putut confruntarile TV incomode, parea ca totul va reintra in normal si ca social-democratilor ieseni le-a venit mintea cea de pe urma.
Aseara, in „Linia Intai” de la Tele M, am invitat cateva dintre tinerele sperante ale partidelor (Ioana Timofte - PSD si Lucian Simirad - PNL) plus Nicusor Paduraru (PDL), mutarea politica surpriza a verii.
Doar ca PSD continua sa adopte aceeasi strategie de a nu-si lasa oamenii sa combata in talk-show-urile in care, ce-i drept, invitatii nu sunt lasati sa tropaie.
Faza e cu atat mai ciudata, cu cat Mihai Baciu, cel care i-a numit pe gazetarii de la Tele M niste gunoaie, si pe care l-am reintalnit recent, la o conferinta de presa, s-a aratat dispus sa vina in platou pentru Marea Reconciliere.
La fel de ciudata este si ascunderea noii „vedete” a PNL, Lucian Simirad, pe care seful sau de partid Relu Fenechiu nu l-a lasat sa vina, pe motiv ca nu ar fi inca pregatit pentru un astfel de meci.
Fiecare partid isi face strategia pe care o crede. PSD va trebui sa-si arunce oamenii la lupta, pentru ca la generale locomotivele Nichita si Simirad vor sta pe tusa.
La fel, liberalii dau apa la moara celor care spun ca impingerea lui Simirad jr. nu e intamplatoare, atat timp cat fiul sefului de la CJ e tinut deoparte, ca o papusa care apare in fata electoratului doar pentru a spune doua vorbe la o banala conferinta de presa. Pot pune pariu ca unul dintre afisele lui Simirad jr. din colegiul de la tara unde va candida va contine doar indemnul «Votati Simirad! Votati PNL!», fara poza si prenumele candidatului, tocmai pentru a starni confuzie in randul electoratului neinstruit din mediul rural.

Niciun comentariu: