04 septembrie 2008

Cum a luat nea Simi o castana de la Gigi chiar in ziua sosirii lui Geoana in oras

Simirad e smecher nevoie mare. Abia astazi, cand Fiscul a bagat mana pana la cot in finantele institutiei, dom' Costica a reactionat. Newsiasi relateaza pe larg povestea.
Simirad a dat vina pe inaintasii sai. In principal, l-a acuzat pe Flaiser. Lucica ar fi avut banii, dar muschii sai ar fi ramas incordati. Si n-a putut semna dispozitia de plata.
In schimb, lui Simirad muschii politici ii functioneaza la fel ca pe vremea cand era primar. O fi mers la sala prin Cuba, desi havanele nu se potrivesc deloc cu aparatele care stiu sa deseneze doar muschi.
Spun ca nea Simi' e hatru pentru ca n-a suflat o vorba despre momentul in care Fiscul a trimis amenintarea.

Sefii de la Finante or fi ei functionari hulpavi, dar au trimit somatia cu vreo 2 saptamani inainte de primele lacrimi de la CJ. De ce n-a suflat Simirad o vorba? Probabil ca s-ar fi iscat o dezbatere galactica pe tema asta, adica daca CJ trebuie sa dea (sau nu) banii. Dar Simirad n-a vrut dezbatere, pentru ca e mai usor sa dai cu parul politic in Flaiser. Era momentul perfect ca mitul omului care tace si face proiecte europene sa fie demontat. Iar la asta Simirad se pricepe de minune.
Partea proasta e ca nici Flaiser n-a iesit cu vreo declaratie pe tema ratelor neplatite. A iesit in schimb, Nichita, care in loc sa-l sustina pe Simirad a spus adevarul: nici CJ, nici RAJAC n-are treaba cu ratele respective.

Conu' Costica a vrut scandal politic, dar nu i-a iesit. Iar pentru asta, Nichita merita o bila alba. Trecuta prin apa limpede si curata a regiei locale de administrat conducte. Si deocamdata autonoma de Simirad!
Intamplarea neconcordantei in declaratii la varful PSD Iasi nu trebuie neaparat umflata. Doar ziaristii rai (de dreapta) ar putea-o face! Dar nu uitati ca in seara asta in oras urma sa vina Geoana, care maine va desarta sacul promisiunilor marete pentru Educatie! Tot maine, va citi in presa ticalosita ca Simirad da in Flaiser, iar Nichita zice ca vina e in alta parte!

Un comentariu:

raluca spunea...

Dupa cum ai zis si tu, totul a fost o strategie politica(la Simirad ma refer). Cat despre Nichita si declaratia lui, cred ca nu este cazul sa ne grabim sa tragem linia si sa ne lansam in concluzii. scanteia de-abia a fost aruncata in curtea CJ-ului si transmisa in cea a lui Flaiser. Trebuie sa ne gandim ca la ce interese sunt in sfera politica ieseana si la cate sunt in joc acu' o sa se gaseasca altii care or sa faca din subiect foc de tabara. Tind sa cred ca o sa mai auzim ceva vreme de "scandalul" asta si ca acum a fost doar un foc de paie.