04 septembrie 2008

In politica, fusta e scurta de tot. La Voinesti, politica umbla pe ulita fara fusta!

Se intampla la Voinesti, comuna care intamplator, face parte de vreo 600 de zile din Uniunea Europeana.
Ati uitat cumva faptele? Candidatul PSD moare in dimineata votului. Dar iese primar. Localnicii au preferat mortul decat sa-l vada pe liberal instalat in jiltul primariei. Biroul Electoral da o decizie uluitoare: invinsul, candidat PNL, e declarat noul primar al comunei. A naibii democratie!

Cei din tabara PSD sunt foc si para. Fac mitinguri in centrul comunei. Cu pumni in aer si dedicatii cu bip-uri pentru primarul liberal pus de BEC. Daca-l prindem la primarie ii rupem picioarele, au amenintat pesedistii. Intr-un fel, aveau dreptate!
Intre timp, viceprimar e ales unul din PDL. Tot intre timp, PSD ataca in Justitie si culmea dreptatii, castiga. Primarul viu al PNL nu mai e primar. E declarat mort. Politic, fireste.
Cum jiltul ramane gol, interimatul este preluat de viceprimarul PDL. Adversarii incep sa fiarba, desi temperatura lichidului nu e decat la 99 de grade.
Recapitulare: Candidatul PSD castiga mort alegerile, liberalul pierde dar e totusi inscaunat, Justitia se pune de-a curmezisul, iar primar ajunge vicele pedelist.
Credeati ca s-a terminat filmul? Pregatiti-va floricele, pentru ca pana acum a fost doar episodul pilot.


Astazi (ieri, ca deja e trecut de miezul noptii), la Voinesti, PSD si PNL s-au imprietenit. Pacea de langa cimitir s-a tocmit rapid. N-a bocit nimeni. Au ras impreuna despre vremurile in care se amenintau cu cotonogeala. Veti spune ca dupa o cearta zdravana amorul e mai dulce. Perfecta vorba asta, mai ales ca in politica romaneasca fusta e scurta de tot. Dar la Voinesti, politica n-are fusta deloc. Umbla pe ulita dezgolita, iar toti se uita la hidosenie razand de fraierii, care urla ca vor macar un pic de moralitate.

Revenim: PSD si PNL s-au unit (oare sunt de sex opus?) pentru a da jos dusmanul portocaliu. Nici nu mai conteaza daca dusmanul facea sau nu treaba la primarie. Oricum trecuse putin timp de la inscaunare! Ca sa vezi dracie mare, unii zic ca ar fi aparut ceva realizari. Or fi si ei portocalii. Deci nu-i credem!
Dar cum ramane cu principiile? Cine cu cine se aliaza si pentru ce? Nu conteaza, pentru ca papusile din Voinesti sunt manuite de la centru. Adica de la Iasi de prin sediile de partid. Traiasca democratia originala. Sa moara dusmanul de ciuda, nu alta! Oare care o fi dusmanul Voinestiului?

Niciun comentariu: