08 septembrie 2008

De ce a fugit Carlan la deputati

Multi au spus ca PDL nu e in stare sa finalizeze rapid listele (si eu m-am numarat printre ei!), insa aranjarea colegiilor portocalii s-a terminat. Surpriza cea mare e candidatura lui Dan Carlan la deputati (in cel mai bun colegiu din Iasi), insa aceasta solutie fusese negociata inca de acum o luna in interiorul partidului, intr-o discutie intre sase ochi (Carlan, Oprea, Popa).

Ce inseamna de fapt „fuga” lui Carlan la deputati?
- evitarea unui razboi cu Oprea, pentru ca in acest fel, cei doi se bat pe felii diferite;
- campania electorala la Camera e floare la ureche fata de cea de la Senat, iar daca ai notorietate, lucrurile sunt si mai simple;
- liderul PDL n-a vrut sa riste. Candidatura la Senat pe zona Copou-Dacia implica riscuri serioase, iar o eventuala surpriza a lui Flaiser in judet, l-ar fi costat pe Carlan, acesta ramanand in afara Parlamentului.

2 comentarii:

garzanti spunea...

Eu nu cred ca Flaisher chiar si senator poate ridica pretentii la sefia PD-L, totusi e f nou acolo. Carlan a ales colegiul respectiv pt risc minim de infrangere, iar cei cand dl Dobasu spunea ca va munci pt Mihaela Popa se inseala, un vot pt el nu inseamna automat si vot pt Mihaela Popa.

Insa sarcina lui Dan Carlan nu e usoara, s-ar putea Camelia Gavrila sa fie destul de convigatoare.

Probabil ca strazile private din Copou a fost facute de Gavrila, ca doar ii cunoaste pe oamenii de acolo :)

florin ghetau spunea...

Asa e. Meciul cu Gavrila nu e deloc usor. Sa vedem cine e Lituania in confruntarea asta!