14 septembrie 2008

Cosmin Coman, deputatia PSD si noaptea polara

Omul de incredere al lui Nichita din primarie ar putea fi impins sa candideze pentru PSD la deputati intr-un colegiu din municipiu. Gurile rele spun ca dom' primar i-a pregatit mega-colegiul Alexandru-Dacia, unde PSD nici nu se gandeste sa nu insface mandatul.
Doar ca acelasi colegiu eligibil il ochise cu ceva vreme in urma si Doru Tompea, seful municipalei de partid. Ciocnirea galaxiilor pesediste l-ar fi infuriat pe dom' profesor, care de ceva vreme cam bate in retragere cu propria candidatura.
„Politica e mai mult un hobby. Prioritatea mea e Petre Andrei”, a spus profesorul vinerea trecuta, care diplomatic, a adaugat totusi ca Nichita l-a lasat sa aleaga colegiul pe care-l vrea. Dar el, baiat fain, inca se mai gandeste.
Faptul ca, scuzati cacofonia, Coman n-are mai nimic in comun cu deputatia e aproape un pleonasm. Parca (iar cacofonie) candidatura lui Simirad jr. nu tot a pleonasm suna? Doar ca Gigi Nichita vrea cu tot dinadinsul ca arcul primariei sa impinga pe listele PSD (cu o forta egala ambitiilor sale) oameni disciplinati, motivati si mai ales fideli. Dar mai ales vrea sa nu scape in Parlament potentiali dusmani interni, care l-ar putea abandona la momentele grele.
Ei, acuma vedeti de ce intarzie listele la PSD Iasi? O vorba veche din batrani spune ca asa cum iti asterni asa dormi. Iar Gigi Nichita stie ca misiunea sa de a-si tine tovarasii in frau va fi infinit mai grea daca PSD va petrece urmatorii patru ani intr-o prelunga noapte polara.

5 comentarii:

garzanti spunea...

Sincer cred ca lui Gigi ii este frica de Doru Tompea, pentru ca intelectual este peste el si doi el a avut si are "relatii de buna vecinatate" cu toata lumea si e riscant pt Gigi, pentru ca intr-un anumit context el poate bifa de alta parte a baricadei daca interesul personal o va cere. Pe cand tanarul Coman este un soldat fidel cam de aceasi teapa cu Gigi.

Oricum va fi, va fi interesant... sunt curios cu ce explicatii va veni tanarul Coman pentru problemele din zona Alexandru, sau pentru afacerile in care este implicat. La fel de interesant va fi si Doru Tompea... daca va folosi din nou caricaturi electorale sau nu...

Oricum tovarasi de la pesedeu... azi am facut o ora din Zimbru pana in centru... si am crezut ca vad rosu in fata ochilor...

Marius Pârciu spunea...

pana la urma e sigura faza cu domnu' director pe alexandru cel bun? :d

garzanti spunea...

E in discutii din cate am inteles el sau dom' profesor. Oricum intreb si eu, nesimtitii astia de la pesedeu imi deconteaza benzina consumata suplimentar in Alexandru?

florin ghetau spunea...

Marius, niciodata nu poti fi sigur de nimic. Omul e in carti deocamdata. Cei din primarie spun evident ca nimic nu-i adevarat. Daca intrebi pe cine trebuie la PSD vor recunoaste treaba cu Coman.
Pe de alta parte, am remarcat o usoara nervozitate la Tompea si Baciu cand a venit vorba de listele PSD la ultima conf de presa. Vom vedea!

garzanti spunea...

:) pai daca dom' director cadindat si eu as fi contra-candindat as pune un banner maaaare Tzup - Tzup din fotoliu in fotoliu