20 septembrie 2008

Ipoteza: Mihaela Popa renunta la candidatura. Pentru binele partidului.

Sunt gata listele la PDL Iasi? Nicidecum, pentru ca maine se anunta o zi mare. Si plina de surprize. Cu mutari importante. Si imprevizibile. Oprea il vrea numaidecat pe Gabi Grigore in colegiul sau senatorial Nicolina-Tatarasi. Caz in care un alt pedelist trebuie sacrificat.
Fostii peledisti, grupati in jurul lui Oprea, arata cu degetul inspre Costi Neagu, un tip de care electoratul portocaliu n-a avut cum sa auda pana acum. Pentru ca omul lucreaza de ceva timp, in interior, prin campaniile electorala ale partidului. Numai ca vine o vreme cand munca de jos trebuie rasplatita sau macar incurajata, asa ca Neagu a fost impins spre candidatura la deputatie. Lucru care a deranjat aripa Oprea. Si care acum ameninta ca rupe targul.
Noua situatie va fi discutata maine in BPJ-ul local. Asta se va petrece pe la 10,30. Sedinta nu va fi lunga, pentru ca unii boieri trebuie sa prinda niste avioane spre Bucuresti. La 10,00 fix va iesi Mihaela Popa intr-o conferinta extraordinara de presa. De fapt va fi o declaratie, fara intrebari din partea jurnalistilor.

Ce va spune Mihaela cu doar jumatate de ora inaintea marii decizii? Ca in PDL Iasi e mare tambalau? Nicidecum. Dar vom citi asta printre randurile interventiei respective. Atunci care e scopul acestei iesiri? Una dintre ipoteze ar fi ca Mihaela Popa sa anunte renuntarea la candidatura pentru Senat. In planul imaginii n-ar da rau. Doar ca, daca ipoteza devine stire, lucrurile nu-s chiar atat de simple, pentru ca nu-l poti impinge pe Gabi Grigore la Senat. Daca Popa renunta, va fi adus repejor pe colegiul senatorial de Copou, Nicusor Paduraru. In acest fel, apare si locul liber in Nicolina, unde va putea candida bine mersi Gabriel Grigore.

Pana atunci, preambulul meciului din BPJ se joaca in aceasta noapte la nunta fiicei sefului PDL de la Pascani. Unde toate taberele din partid vor fi proportional reprezentate.
Daca maine, boierii pedelistii vor avea ochii mici, propun sa-i intelegem. Pentru ca nu s-au certat pentru locurile de pe liste, ci au dantuit pentru a pune in final o caramida la temelia casei fiicei lui Andronache. Oricum nu s-ar fi certat oamenii de fata cu dusmanul liberal, Grigore Craciunescu.

5 comentarii:

Daniel Matasaru spunea...

Nu cred ca Mihaela Popa va renunta la candidatura!

florin ghetau spunea...

E doar o ipoteza. Vedem maine.

Daniel Matasaru spunea...

Am dat-o la testat in interiorul organizatiei si nici vorba de asa ceva :)

Probabil va fi o conferinta extraordinara obisnuita :P

garzanti spunea...

Florine... eu cred ca personajul politico-universitar numit Oprea nici nu mai merita atentie si-a dat arama pe fata ce fel de om e... si cred ca nu mai are credibiltate mare nici in interiorul propriei organizatii...

Daniel Matasaru spunea...

Iaca ai avut dreptate. Sursele tale au fost mai bune de data asta...

Chapeau!