02 septembrie 2008

Cum s-a transat epistola Oajdea la Bucuresti

Luni la Bucuresti, sefii filialei iesene a PDL au stat fata in fata cu sefii de la centru. S-a discutat doar in treacat chestiunea epistolei Oajdea. La fel, centrul a lasat pe umerii Iasului balamucul listelor. Evident, cei de la centru vor avea ultimul cuvant. Adica nu vor da drumul listelor daca gasesc ceva in neregula.
Modul cum au reactionat boierii de la Bucuresti ai PDL arata ca au invatat ceva din experienta Constanta, cand au intrat cu bocancul in filiala locala de la malul marii.

Revenind la listele PDL Iasi totul se transeaza in weekend, cand Iasul trebuie sa trimita cele 17 nume la Bucuresti. Pe 12 septembrie, cei 17 candidati ai Iasului se duc la Bucuresti, cand are loc mega-lansarea nationala cu anuntarea numelui premierului.

Va prinde Oajdea locsorul de deputat din zona Dacia-Alexandru? Daca ar fi dupa Carlan raspunsul ar fi nu, insa dupa discutiile de la Bucuresti, raspunsul va fi probabil da. Totusi, Oajdea isi doreste cu ardoare orice alt colegiu din municipiu, pentru ca numaratoarea PSD la deputati incepe desigur cu zona microbistilor.

2 comentarii:

garzanti spunea...

Interesanta toata aceasta confruntare, indiferenta ca Oajdea va prinde sau nu colegiu bun, cel mai tare a pierdut in final Oprea prin comportamentul sau dual. Pe de o parte a fost partas la materialul lui Oajdea, a compus o parte din el si a aprobat textul final, pe de alta parte propunea excluderea lui din partid pt indisciplina. Practic omul a incercat sa fie croitorasul cel viteaz si doboare doi dintr-o lovitura. Dar trecand de acest lucru pe care probabil il face fiecare in politica, cel mai frapant a fost mentalitatea lui ca egalitatea nu e si pt catei, si il citez: ”Măi băiete, nu ne putem compara. Una înseamnă Oprea şi cu totul alceva e Oajdea în oraşul ăsta”. Cu alte cuvinte tovarasul se considera undeva intr-o casta superioara fata de restul muritorilor de rand, eu am voie sa zic ca voi candida independent dar altul nu.

Cred in final ca "asistatatii sociali" au avut constiinta mai treaza si au salvat intelectualii de o tzeapa colosala. Prin greselile care le-a facut acum nimic nu va mai fi la fel pt Oprea de acum inainte.

Paul spunea...

Cred ca Dan Carlan nu a facut nicio incercare de a se apara in fata actului de acuzare al politrucilor pro-Oprea pentru ca se asteapta ca pe 30 noiembrie s-o ia in freza si Oprea.
Cine oare din PD-L Iasi ar fi in stare politic, organizatoric si intelectual sa-si asume conducerea judeteana a PD-L?
Solcanu, Flaiser?
http://paulsava.blogspot.com/2008/09/esec-total-pentru-pd-l-iasi-comparativ.html