27 septembrie 2008

Nu stiu cata dreptate are Gavrila, dar profesoara castiga puncte

Iesirea critica de ieri a Cameliei Gavrila impotriva lui Nichita echivaleaza cat un milion de afise si panouri raspandite de liberali intr-o campanie intreaga. Se stie ca afisajul nu contribuie decat cu 1 cel mult 3% intr-o campanie electorala, care de regula dureaza o luna.
Ieri, criticile Cameliei din conferinta de presa au durat exact 20 de minute, dar sagetile profesoarei au saltat probabil PNL cu 2-3 puncte in municipiu. Iar daca se tine de cuvant si pleaca din primarie mai poate aduce ceva la zestrea saraca a unui PNL care la Iasi a gresit amarnic in primii 3 ani si jumatate de mandat.
Miza reala a razboiului Cameliei este cucerirea electoratului portocaliu. Iar in colegiul Copou, unde PSD nu conteaza, iar Camelia candideaza, dusmanul e Dan Carlan. Lovitura anti-Nichita e prima mutare a Cameliei dintr-o campanie electorala care n-a inceput, dar in care liberalii muta altfel decat au facut-o la locale.
Dincolo de calculele total eronate ale lui Nichita, care o doreste plecata din primarie, exista un creion si un calculator in mainile pedelistilor. Omul care e cel mai atent la vorbele doamnei de romana e Dan Carlan, tocmai contracandidatul pe Copou al Cameliei. Prietenia PNL-PSD ii prindea ca o manusa domnului senator, insa tocarea lui Gigi Nichita chiar din transeele primariei poate conta in ecuatia electorala. Mai ales ca electoratului portocaliu ii place la nebunie sa auda vorbe de genul celor scoase pe gurita Cameliei.
Miscarea inteleapta a senatorului pedelist ar fi sa iasa in perioada urmatoare cu critici la fel de acide la adresa primarului PSD, tocmai pentru a bara mutatiile la nivel de culori din mintile electoratului de Copou, care se stie ca gandeste indelung inainte de aplicarea stampilei.
Asa ca meciul Gavrila-Nichita pare a avea bataie mai lunga, putand fi preludiul derby-ului local din Colegiul Copou - Pacurari. In care daca ati uitat cumva se vor infrunta Gavrila si Carlan. Atat va sfatuiesc: urmariti atent meciul!

Niciun comentariu: