13 martie 2009

De ce are dreptate Adomnitei cand spune ca Victor Chirila trebuie sa plece

Daca erati curiosi, Camelia a lipsit joi de la intalnirea echipei municipale a liberalilor cu presa. Era ocupata cu treburile de la Inspectorat, unde hartiile trebuie atent asezate inaintea intoarcerii la Negruzzi.
Nu despre asta vreau sa vorbesc, ci despre continutul mesajului echipei liberale. S-a criticat la greu bugetul lui Gigi Nichita. Primarul e acuzat ca nu vede criza si ca e un buget pentru pacalirea iesenilor, in perspectiva europenelor din 7 iunie.
Scrutin care, asa banal cum pare, devine tot mai important pentru filialele Iasului.
Habar n-am daca liberalii au dreptate. Bugetul e o insiruire seaca de cifre pe care fiecare le citeste cum doreste. Iesenii vor da verdictul la finele anului cand vor vedea (simti) ceva realizari prin targ. Atunci vom putea spune daca bugetul inseamna o simpla plasare a banilor in casute contabile sau daca intr-adevar a existat o strategie.

Altceva am remarcat la intalnirea echipei galbene cu presa. Usoara nervozitate fata de filiala judeteana a partidului, care, din motive greu de inteles il mentine pe Victor Chirila (foto) langa Simirad. Chirila ar trebui sa plece. A zis-o cu subiect si predicat insusi seful municipalei de partid Cristian Adomnitei. Enunt scurt. Si extrem de valoros.
Iesirea lui Adomnitei e de apreciat. Nu poti critica din opozitie, daca tu, ca partid esti in barca puterii la CJ. Oportunismul nu aduce voturi la europene, iar mai apoi in bataliile care vor veni. PNL nu poate recastiga macar partial terenul pierdut in municipiul Iasi daca nu va juca in mod corect. E ultimul lucru la care probabil se gandeste Chirila. Daca dorinta sa de a ramane in functie e de inteles, e greu de priceput atitudinea colegilor sai din Biroul Judetean.

Un comentariu:

Vlad Ţepeş spunea...

Nixon si-a dat demisia pentru ca l-au prins cu microfoane in birourile competitorilor politici. Lupu si Nichita trebuie sa isi dea demisia dupa ce au stat la rasfoit documentele din biroul lui Fenchiu! Acesta este un adevarat Casa Patratgate de Bahlui!