19 martie 2009

A refuzat Alina Mungiu sau a fost obligata sa refuze?

"In urma discutiilor purtate in cursul zilei de astazi cu doamna Alina Mungiu-Pippidi, a rezultat ca este nerealist a conta pe o potentiala candidatura a domniei sale".
Declaratia e a lui Dan Carlan, intr-un comunicat sec si evident, incomplet, care da nastere la interpretari. A refuzat Alina Mungiu pur si simplu sau a fost obligata sa refuze? Mai degraba cred in a doua varianta. Alina Mungiu n-a vrut sa poarte povara scoaterii fiicei presedintelui de pe liste. Pentru ca toti ar fi aratat-o cu degetul, mai ales ca discutia tot ea a pornit-o.
Alina Mungiu ramane o mofturoasa, insa principiile sale sunt corecte. Nu poti critica ani in sir nepotismul, apoi sa apari pe liste alaturi de un personaj promovat doar pentru ca e mezina prezidentului. A luat decizia corecta si pentru ca Basescu n-a mai vrut-o pe liste, lucru evident din ultimele sale luari de pozitie. Nu stiu daca Basescu tatal a avut rolul determinant in luarea acestei decizii, insa pozitionarea acestuia a ajutat-o sa grabeasca refuzul.
Cat priveste PDL Iasi, filiala revine in pozitia initiala, adica fara candidat. Iar dupa cum merg lucrurile, e aproape imposibil sa vedem un iesean pe vreun loc eligibil. Mai ales ca decizia va fi luata pe regiunea Nord-Est, unde Suceava si Neamtul fac cartile.

Nu pot sa nu amintesc ca am anticipat inca din ziua cand Dan Carlan a lansat bomba ca sansele s-o vedem pe Alina Mungiu pe liste sunt putine. Tot ce am zis acolo ramane valabil. Cu toate consecintele pentru PDL Iasi, care va plati balbaielile ultimelor saptamani.

Niciun comentariu: