12 martie 2009

Izolat de PSD, PC vrea sa fuga. Dar nu stie incotro s-o apuce!

Sedinta mare la conservatori. Duminica la Bucuresti, baietii cu cate unu la suta pe fiecare taler al balantei se aduna pentru a stabili directia partidului. Merg cu PSD mai departe sau rup mariajul si candideaza separat la europarlamentare? Partidele mici sunt imprevizibile, asa ca ma feresc de pronosticuri. Mai ales ca pentru PC, oricare dintre variante are dezavantaje.

1. PC ramane alaturi de PSD. Partidul nu va primi mare lucru la schimb. La Iasi, spre exemplu, n-am auzit ca PC ar fi in carti pentru vreun post in directiile politizate. La centru, functiile sunt la fel arvunite una cate una de social-democrati.
2. PC se rupe de PSD. Partidul se trezeste singur, in fata a doua examene dificile. La europarlamentare, e greu de crezut ca PC poate sari pragul. Ramane varianta aliantei cu PNL. Si aceasta e improbabila. La prezidentiale, PC e mancat de viu. Batalia va fi in trei, intre candidatii PSD, PDL, PNL.

La Iasi, cica o decizie a filialei se va lua in seara asta. Dupa cum bate vantul, PC Iasi va merge la congres pe varianta ramanerii alaturi de PSD. In ciuda faptului ca pe blogul sefului conservator Daniel Matasaru scorul e favorabil ruperii de social-democratie.
Habar n-am care ar fi decizia cea mai inteleapta!

Un comentariu:

Daniel Matasaru spunea...

Florin, nu ai auzit pentru ca nu a intrebat nimeni. Te asigur ca sunt in discutie mai multe nominalizari. Sa avem totusi rabdare, deocamdata nu am vazut foarte multe noi numiri pe posturi la directiile deconcentrate.