17 martie 2009

Primaria pune popici. Da' parcari de ce nu face?


Sefii primariei sunt harnici nevoie mare, iar toata ziulica se gandesc la binele iesenilor. Cand saful al' mare nu e plecat cu treburi prin capitala la vorbariile fara rost din partid, ideile vin cu nemiluita. Ultima moda in targ e montarea de popici.
Care au rasarit deja in cateva zone din oras. Azi, spre exemplu, am vazut popici insirati pe Elena Doamna. Scopul e clar: nemernicii de soferi parcheaza pe trotuar. Iar in jur, nu-i asa, sunt mii de locuri de parcare. Pe naiba!
Imi place sa vad cata grija are primaria de spatiul public si cata durere in cot se naste cand vine vorba de soferul care se invarte ca prostu' pentru a gasi o suprafata de doi metri pe patru.
De altfel, in ultima vreme, vad o preocupare peste masura a primariei iesene fata de soferii care isi toaca nervii pentru o amarata de parcare. Si pe care de cele mai multe ori, chiar n-o gasesti. Drept rasplata, smecherii municipali iti trantesc masina in camion (sau cum s-o chema troscoleta aia!) si o duc la odihna in baza DSPM. De unde o poti ridica in schimbul sumei de 2,9 milioane de lei. Faina afacere! Eu nu-ti fac parcari, tu opresti aiurea ca n-ai unde, apoi vin si-ti ridic otomobilul.Pe bune ca soferii ieseni sunt niste fraieri. Doar lucrurile importante au nevoie de timp!
Ce-ati zice de o petitie on-line in care sa ne racnim oful? Ca pana la localele din 2012 multe popice se vor mai monta si multe masini vor fi plantate cu ura in curtea DSPM-ului.
Daca tot vorbim de meseriasa noastra primarie, nu pot sa nu remarc inca un lucru. Pe Han Tatar (in Tatarasi), e un furnicar de muncitori care schimba bordurile la foc automat. Nu stiu daca initiativa are legaturi cu teoria comisionului din opera Borduriada lui Videanu. Dar in timp ce pe margini se pun minunatele pietre, pe mijlocul strazii sunt ditamai cratere de iti vine sa le astupi cu popice luate din Elena Doamna. Cat ar costa niste amarate de plombe, oameni buni? Zau ca va bateti joc de noi, dom' primar!

3 comentarii:

Anonim spunea...

NU se ridică maşinile sambăta şi duminica deoarece firma care face acest lucru e particulară si nu lucrează în aceste două zile.

garzanti spunea...

Florine pai vorbeste cu Marius Spanu ca are experienta acum la strans semnaturi, poate mai demareaza o actiune.

Răzvan spunea...

Daca va fi aceasta actiune vin ca voluntar(neplatit bineinteles) pentru strangerea de semnaturi.