18 martie 2009

Elena Basescu nu mai vrea pe listele PDL. Ce va face Alina Mungiu?

Mezina presedintelui a anuntat azi ca va candida la europene, dar nu pe listele PDL, ci ca independent. Paradoxal, mutarea pune PDL din nou in incurcatura.
Elena a anuntat ca va strange cele 100.000 de semnaturi necesare candidaturii cu sprijinul tinerilor pedelisti. Isi va face probabil campanie cu buna parte dintre tinerii din PDL. Iar seniorii nu vor avea probabil curaj sa comenteze, pentru ca in spatele Elenei e tata.
Ambitiile europarlamentare ale fiicei presedintelui sunt greu de inteles, iar daca ar fi sa vorbim deschis, Elena n-are ce cauta la Bruxelles.
Cert e ca evenimentul de azi plus mediatizarea de rigoare ii ofera sanse serioase sa ajunga europarlamentar. Oricum, strategii din jur au reusit sa intoarca o cauza ce parea pierduta.

Ce va face in conditiile astea Alina Mungiu? Va mai candida? Va fi acceptata de PDL? Sau vor exista presiuni pentru a nu fi inclusa pe liste, dupa ce chiar Alina Mungiu a pus conditia: ori eu, ori Elena!

3 comentarii:

Daniel Matasaru spunea...

Florin, candidatura Elenei Basescu are un singur rol: de a testa PUTEREA BRANDULUI TATALUI EI! Asta in anul electoral 2009.

Cred ca de rezultatul fiicei va depinde si strategia candidaturii tatalui.

onciu spunea...

Da,s-ar putea ca cei care il voteaza pe Traian Basescu,sa puna stampila pe independenta Elena Basescu.In acest caz exista riscul sa scada procentul PD-L la europarlamentare,ceea ce nu e putin lucru pentru simpatizanti si mai ales pentru membri acestui partid.

florin ghetau spunea...

Pai sigur scad voturile PDL, ca doar n-o sa le ia de la PSD.
Cat priveste chestia cu testarea brandului tatalui, nu stiu ce sa zic. Mai degraba candidatura va tensiona relatiile dintre Basescu si PDL, desi acest lucru nu va fi la vedere. In PDL, multi zumzaie la ora asta dupa ce au aflat de intorsatura! Pot pune un pariu: daca aduna semnaturile va iesi europarlamentar. Sa vedem insa daca va mai candida, pt ca eu nu cred ca partida e jucata!