30 martie 2009

Noutati calde de pe frontul listelor europene

PDL a decis azi forma finala: ieseanul Tudor Luchian este pe locul 25. Suceveanul Luhan e pe pozitia 8, iar Irina Schrotter, sustinuta de Pinalti e pe 13.
Cica doar primele 12 pozitii sunt fixe, in timp ce urmatoarele locuri sunt ocupate doar de forma, candidatii care prind mandatul urmand a fi stabiliti functie de nr. de voturi obtinute de filialele respective. Cu alte cuvinte, daca PDL obtine sa zicem 14 mandate, 12 sunt date direct, iar celelalte doua vor fi ocupate de filialele cu cele mai bune rezultate. Interesanta metoda de atribuire a mandatelor, doar ca mandatele ramase disponibile sunt prea putine. Pare doar o palida consolare a filialelor care n-au candidati eligibili. Daca aceasta competitie s-ar fi facut pe 5-6 mandate, ar fi fost intr-adevar o lupta reala intre organizatii. Mai mult, daca PDL ia in final doar 12 mandate, nu mai ramane nimic de impartit.
Concluzie: PDL Iasi are sanse minime sa prinda un europarlamentar.

Si la PNL s-a decis forma finala. Cei doi ieseni apar pe locuri neeligibile: Catalin Turliuc este pe 9, iar Paul Kmen este pe 18. Tinta liberalilor: 6-7 mandate.

PSD n-a decis azi nimic, asa ca ieseanul Catalin Ivan mai are de asteptat. Hotararea finala va fi luata joi. Si aici batalia e mare, iar presiunile teritoriului sunt uriase. Nu e sigur ca PSD Iasi va prinde loc eligibil.

Niciun comentariu: