03 martie 2009

Sahistul Carlan mai arunca o bomba: Alina Mungiu la europene

Nu stiu daca ii place sahul, insa Dan Carlan dovedeste ca are ceva abilitati in sensul asta.
Intr-o postare pe blogul sau, liderul PDL Iasi arunca pe piata propunerea cu Alina Mungiu pentru europene. Carlan admite ca a discutat deja cu ieseanca noastra, insa n-a primit un raspuns ferm.
Daca ma intrebati cate sanse exista pentru propunerea cu pricina, atunci va raspund rapid: putine.
Daca ar vrut sa candideze la europarlamentare, Alina Mungiu ar fi discutat deja la centru varianta asta. Adica ar fi fost nominalizata din start. De filiala din Iasi, Bucuresti sau Cluj. Nu cred ca ar fi avut nevoie de propunerea nr. 2 a PDL Iasi, dupa ce dosarul titularului, adica a lui Oprea, a fost respins inainte sa ajunga pe masa conducerii supreme de partid.
Politic, miscarea lui Carlan e inteleapta. Din cate pricep, va exista aceasta nominalizare in sedinta BPJ a PDL Iasi, plus o a doua de rezerva, daca Alina Mungiu nu accepta sa candideze. Daca Alina Mungiu da raspunsul pana sambata, lucrurile sunt simple, oricare ar fi raspunsul intelectualei din Iasi. Dar daca nu zice nici da, nici nu, cine va fi al doilea nominalizat: Costi Neagu?

PS. Nu pot sa nu remarc faptul ca solutia candidatului provenit din societatea civila am avansat-o ieri pe acest blog. Doar ca am mai zis acolo ca e cam tarziu pentru reusita.

Un comentariu:

CRISTINEL DUMITRU CIOANCĂ. spunea...

Nominalizarea din start de catre Bucuresti ar fi putut fi considerata ca o impunere de la centru; propunerea "de la Iasi" insa, va aduce candidatul intr-o pozitie eligibila fata de un altul care ar fi fost mult mai jos.
Intrucat si Neamt-ul trebuie sa sustina la Bucuresti candidatura anuntata, Iasul ar putea da doua femei pentru Parlamentul European.
Pentru urmatoarele alegeri europarlamentare ar putea fi nominalizati de pe acum oameni (din filiala) care sa participe la campania din acest an si care sa fie pregatiti in toata aceasta perioada;...ca de altfel pentru orice post de ales sau de castigat prin concurs peste 4 ani, sau aproape 4 ani.