13 martie 2009

PSD Iasi isi arata muschii, iar liberalii culeg punctele

Cand a venit in Prefectura, Victorel Lupu a anuntat printre primele sale masuri depolitizarea institutiei. Adica evacuarea biroului lui Relu Fenechiu din Casa Patrata. Masura se dovedea justa, iar publicul aplauda in picioare. Fenechiu a fost somat sa paraseasca institutia, liberalul n-a ascultat indemnul prefectului, asteptand greseala adversarului. Care a venit mai repede decat intuia liberalul.

Fenechiu a fost scos din Prefectura cu pietre. La adapostul intunericului, dar mai ales a linistii din Casa Patrata, trupa de soc a actionat. Cu barda. Lucrurile dusmanului au fost mutate, iar butucul schimbat. Sefii Prefecturii asteptau din nou aplauze. Unii si-au inrosit palmele, dar cei mai multi au strambat din nas.
Nu dai buzna noaptea ca sa-ti arati muschii, fara ca gazda sa fie acasa. De ce actiunea n-a fost facuta azi dimineata, in prezenta macar a unui angajat de-al biroului parlamentar? Ce garantii exista ca nu s-au xeroxat acte? Nici una, oricate asigurari ar da sefii Casei Patrate. Aici nu s-au scos lemne, ci documente, proiecte, agende etc. Aud ca au fost si bani acolo. Lasati probabil momeala de Fenechiu, dar asta e o alta discutie.
Razbunarea face parte din politica, dar nu aduce intotdeauna puncte. Intamplarea de azi e mana cereasca pentru Fenechiu si il transforma in victima. Daca liberalii sunt suficient de inteligenti si il scot rapid si pe Chirila din Casa Patrata, atunci planul lui Crin Antonescu de a recastiga urbanul mare de catre PNL ar prinde contur. Cel putin la Iasi.

2 comentarii:

Vlad Ţepeş spunea...

Iasigate. Lupu=Nixon

Puterea Dushului spunea...

Eu sunt aproape sigur ca in biroul lui Relu erau macar doua camere de luat vederi, care au surprins "actiunea" oamenilor Prefecturii. arDar probabil ca si oamenii Prefecturii se asteptau la asta si au lucrat corect (in birou). Dupa aia, si-or fi aruncat ochii pe "acte, proiecte si alte chestii de importanta extrema pentru tara". Totusi, in conditiile in care Fenechiu a fost somat de atata vreme sa-si mute biroul, ce mari secrete ar fi putut lasa acolo, incat sa merite xerocopiate?
Iar chestia cu tulburare de posesie mi se pare destul de usor de demontat.
De ce au intrat in birou in absenta unui angajat al cabinetului? Pentru a evita circul pe care, cu siguranta, respectivul angajat l-ar fi facut.
E o opinie personala. Astept si eu sa vad daca reactia plina de tupeu a lui Fenechiu la adresa lui Victorel e sustinuta de ceva concret (eventual "capcana" de care vorbesti), sau e doar o incercare de intimidare.