31 martie 2009

Greseala opozantilor lui Basescu

Elena Basescu a strans toate semnaturile pentru Parlamentul European. Cica si la Iasi sunt vreo 3.000. Si ce daca? O stire ca multe altele care n-ar trebui sa treaca dincolo de coloana unui ziar. Evident ca presa a plusat in chestia asta si a adus-o pe Elena pe prima pagina, dar nici asta n-ar trebui sa mai mire.
In ultimele zile, principalii agenti electorali ai Elenei au devenit opozantii lui Traian Basescu. Unii sunt din presa, dar cei mai multi din zona consultantei politice. Anti-Basescu evident.
E tot ce-si poate dori staff-ul de campanie al fiicei presedintelui. E o capcana in care cad adversarii lui Basescu. „Am semnat pentru EBA”, „Ma gandesc s-o votez pe EBA” sunt mesaje care starnesc confuzie printre alegatorii anti-PDL. Care ar putea vota EBA, gandindu-se ca astfel dau o palma PDL-ului.
In nici un caz, alegatorii portocalii nu se vor napusti sa o voteze la europarlamentare pe EBA. Poate ca 1-2% vor face asta, dar in majoritatea lor, alegatorii PDL vor alege partidul. Mai degraba, voturile vor proveni din alte zone.
Imaginati-va cat de tare se vor infoia in pene pedelistii daca scorul europarlamentarelor va fi ceva de genuL PDL 33, PSD 30, PNL 18, EBA 6. Il vor transforma rapid in PDL 39, PSD 30, PNL 18.

Niciun comentariu: