19 martie 2009

Servilismul portocaliu dauneaza grav sanatatii partidului

Nu stiu daca membrii PDL isi mai recunosc partidul in aceste zile. Pentru ca alungarea Alinei Mungiu de pe liste (in final asta a fost) e un semn ca valoarea trebuie calcata in picioare, umilita, distrusa. Se vede ca principiile n-au succesuri, pentru ca din pacate in politica, principiile suna mai degraba a infractiune.

Aproape imi e mila de pedelisti, pentru ca independenta Elena Basescu (EBA) ar putea duce PSD spre victoria la europarlamentare. Am vazut sondajul CCSB in care EBA este cotata la 16 la suta. Adica peste PNL si aproape jumatate cat are PDL acum. Nu va avea scorul asta la europarlamentare, pentru ca timpul va micsora procentele obtinute mai degraba prin victimizarea din ultimele 30 de ore. Insa toata aceasta mediatizare excesiva cladeste temelia mandatului de europarlamentar al junei cu nume prezidential.
Nu exclud nici posibilitatea ca in ultimul moment, Elena Basescu sa revina la matca, adica pe listele PDL, desi probabilitatea e totusi mica.

Mutarea Elenei nu e straina de Cotroceni. Fara ok-ul tatalui, EBA n-ar fi plecat din PDL. Oricat de mare ar fi dorinta tinerei rebele de a ajunge in Grande Place din Bruxelles, ea n-ar fi facut acest pas.
Basescu joaca PDL-ul pe degete, pentru ca europarlamentarele n-au nici pe departe miza alegerilor generale. Cu siguranta, daca tamabalaul ar fi avut loc inaintea parlamentarelor din toamna trecuta, Basescu n-ar fi riscat. Acum, il doare in cot de nelinistea celor din PDL. Natangia familiei Basescu va costa PDL cel putin doua mandate. Deja am auzit tot felul de lideri de prin PDL care se plang ca nu au dreptul la doua voturi. Servilismul portocaliu e daunator sanatatii partidului. Ma intreb ce va fi PDL-ul dupa ce Basescu nu va mai fi la Cotroceni. Cu siguranta, atunci vor aparea voci critice. Dar una e sa ai coloana vertebrala la 35% si alta sa te dai cocos la 10 sau 15%.

Un comentariu:

onciu spunea...

Sigur ca lucrurile s-au incurcat putin.Multi dintre membri PD-L vor avea o mare dilema:s-o voteze pe Elena Basescu,contribuind in acest fel la micsorarea procentului pentru PE,sau sa voteze partidul,existand riscul ca fiica presedintelui sa nu intre in PE?Sa vedem ce va mai urma,pentru ca exista posibilitatea sa nu stranga semnaturile si sa renunte la candidatura.Oricum pentru PD-L,ca partid are in fata o mare problema!