27 martie 2009

L-a invins Nichita pe Simirad?

Aparent, Mircea Geoana a evitat azi un raspuns transant in scandalul Simirad-Nichita, pe tema majoritatii din CJ. A dat de inteles ca nu se baga in treburile filialei. „Las organizatiilor noastre sa aleaga singure formula de guvernare locala. Daca e un interes, filialele decid”, a zis Geoana.
Formula e ambigua si da nastere la interpretari. Unii au spus ca de fapt i-a dat dreptate lui Simirad, altii afirma ca tonul e mai degraba neutru.
La prima vedere asa pare, insa consider ca Nichita a castigat partida. Organizatia care decide in acest caz e PSD Iasi. Iar filiala e condusa de Nichita. Daca e vreun interes, filiala decide, citez din nou din spusele sefului PSD. Iar Simirad e doar un pion in organizatie.
Nu stiu daca, Nichita, Simirad si Geoana s-au intalnit azi intre sase ochi, desi prin PSD Iasi se spune ca o astfel intalnire ar fi avut loc.
Ce cred ca se va intampla: Simirad va accepta scrasnind din dinti un pedelist la CJ. Nu e obligatoriu sa fie Serban. Dar oricine de la PDL ar fi in scaunul de vicepresedinte, Simirad nu-l va avea la inima. Il va pune la colt si il va marginaliza. Vom vedea daca acest scenariu va prinde contur.

Niciun comentariu: