15 martie 2009

Rezultat deschis la congresul PNL

Vineri si sambata, 1.500 de liberali din intreaga tara vor decide pe mana cui dau partidul: Crin sau Calin. La ora asta, e greu de zis cine iese presedinte, pentru ca Tariceanu pare sa recupereze din terenul pierdut. Sau cel putin lasa de inteles asta, dupa mesajele contradictorii care vin din teritoriile ce pareau a-l prefera pe Crin.

Daca Antonescu se lauda ca 27 de filiale il sprijina, batalia s-a mutat in interiorul organizatiilor, asupra fiecarui vot. Degeaba se lauda seful de organizatie ca filiala merge pe mana lui Crin, daca din 20 de delegati sa zicem, doar 9 il vor si asculta. Urmeaza o saptamana plina de suspans, in care fiecare tabara va incerca sa mai fure ceva voturi de la adversar.
Cat priveste PNL Iasi, lucrurile sunt clare: din cele 31 de voturi, Crin are cel putin 25. Interesant e jocul deputatei Cristinei Dobre, care la ultima conferinta de presa, a declarat ca nu s-a decis inca, evervandu-i pe greii filialei cu aceasta iesire. Ce se va intampla insa in PNL Iasi daca Tariceanu ramane seful partidului? Pentru ca e greu de crezut ca va ierta tradarea lui Fenechiu.

Revenind la congresul PNL, va fi unul din cele mai mediatizate evenimente de acest gen din ultimii ani. Asta si pentru ca e un congres pe bune, in care orice e posibil. Din acest motiv, e important cine va iesi presedinte, dar poate mai important pentru viitorul PNL e cum va reactiona tabara care pierde!

Niciun comentariu: