20 septembrie 2008

Imi place de Marian Enache. Doar ca e paralel cu Tatarasiul precum sinele pe care le scoate chiar zilele astea RATP-ul

Marian Enache va candida la Senat pe Tatarasi-Nicolina. Frumoasa perspectiva electorala! Va mai aduceti aminte de el? Enache pedeseristul, devenit ulterior traseist aperist. Dupa 1990 a fost deputat de Vaslui, apoi a aterizat in curtea lui Solcanu. Si a fost ales parlamentar de Iasi, alaturi de Mugurel Vintila pe o lista incapatoare a unei filiale total nedemocratice. Ulterior, ambii au fost atrasi nebuneste de aperismul lui Melescanu. Au luat 7% la suta la locale, dupa care au clacat, lovindu-se de pragul mult prea inalt pentru accederea in Parlament.
Apoi n-a mai auzit nimeni de ei.
Insa Enache si-a regasit dintr-o data vechea dragoste, chiar daca in sediul din Stefan cel Mare sunt cu totul alte personaje decat prin 1996. A revenit langa trunchiul care l-a propulsat si hranit atatia ani.
Cata aplecare are acum Marian Enache pentru Piata Chirila si strada Han Tatar e problema pesedeului local, dar mai ales a lui Nichita care risca sa scoata un scor rusinos pentru visul sau de a ramane vice national. Intr-un partid in care, ca la un semn, au inceput sa fie scoase la interval casete deocheate.
Oare ce treaba are Enache cu esplanada din Oancea? Dar cu smecherii care misuna prin zona Doi Baieti? Din Dispecer cum ajungi spre Centru, mai ales acum cand a inceput Marea Lucrare de toamna-iarna de schimbare a sinelor paralele.
Cat de paralel este Enache cu Tatarasiul o stim cu totii, insa eu unul abia astept ca strainul sa calce prin colegiul in care voi vota.

De altfel, urmaresc atent competitia pe Tatarasi, unde aud ca se vor mai bate Spanu cel portocaliu din Harlau si Iacoban, fostul viceprimar de-o campanie al PSD-ului. Doar Chiuariu aud ca a fugit spre un colegiu din Bacau, simtind probabil ca e greu tare sa-i pacaleasca pe cei din Tatarasi.
Am totusi o nedumerire: de ce arunca partidele pesonaje prafuite in Tatarasi? Vom dezbate pe larg chestia asta, ca vorba aia, trebuie sa decidem pana la urma care-i raul cel mai mic.

4 comentarii:

Daniel Matasaru spunea...

Foarte interesant articolul...

garzanti spunea...

Poate ne explica tov. marean enache ce s-a intamplat la rulmentul Barlad, cum a dat faliment fabrica aia datorita interventiilor sale "salvatoare"... in Tatarasi Nicolina mai sunt intreprinderi de stat care trebuie salvate?

garzanti spunea...

ba nene' acuma nu iubesc pesedeu dar cel mai bun candidat pt tatarasi e Sorin, e din zona, cunoaste realitatile locale din Iasi, si vrea ceva pe termen lung... dl universitar Spanu... de ce nu a candidat in zona Harlau unde s-a lansat?

Daniel Matasaru spunea...

dl universitar Spanu e un soi de agamemnon dandanache. candideaza si el pe unde se poate, ca de iesit clar nu iese...