22 martie 2009

Ideea lui Oprea: Sa daramam Casa Patrata!

Dupa o lunga perioada in care a stat la cutie, Dumitru Oprea a iesit azi la atac cu cateva teme interesante. Una dintre acestea e de-a dreptul indrazneata: daramarea Casei Patrate. „Cladirea Prefecturii trebuie sa dispara. Este o crima pentru arhitectura orasului. E colturoasa, fara nici un mesaj, care agreseaza ochiul”, zice Oprea, care adauga ca prin demolare s-ar pune in valoare Palatul Culturii. Cu alte cuvinte, in fata Palatului sa fie amenajat un parc imens.
Unele surse spun ca ideea lui Oprea cu demolarea nu e noua, si ca a figurat ca posibila tema de atac in campania localelor de anul trecut, dar s-a renuntat pentru a nu ostiliza zona nostalgicilor.
Iata ca dom' senator persevereaza si readuce subiectul in prim-plan, exact in momentul in care se discuta despre noul sediu al CJ. Oare ce va zice Simirad la ideea lui Oprea? Dar prefectul Victorel Lupu?

3 comentarii:

garzanti spunea...

are si profesorul dreptate de data asta :) bravo, dar nu cred ca va avea succes sa isi sustina idea

florin ghetau spunea...

poate se apuca de strans semnaturi. eu unul as semna pentru buldozer!

artmosferic spunea...

Eu cred ca ar trebui sa se refaca sau sa se intervina la fatadele fostului Magazin Moldova. Nu se potriveste deloc in context.
Cat priveste Casa Patrata, e un obiect de arhitectura reusit pentru perioada respectiva.
Lasati specialistii sa-si spuna parerea(arhitectii si urbanistii).
Sper ca distrugerea liftului original(cu grilaj din fier forjat inlocuit acum cu panouri prefabricate din material plastic) de la Universitate, in perioada cand domnul Oprea era rector, sa ramana singurul exemplu de reusita a unor astfel de initiative. Daca atunci s-ar fi strans semnaturi, cum ar fi reactionat oare domnul Ghetau?