16 martie 2009

Initiativa lui Spanu si regrupari interesante in filiala ieseana a PDL

Petitia lui Spanu n-a tulburat apele in PDL Iasi, pentru ca apele n-au fost niciodata limpezi in filiala. Doar a reasezat taberele. Cateva zile, Marius Spanu a fost singur in demersul sau, abrupt ce-i drept, legat de mausoleul lui Simirad. Abia dupa ce seful CJ si adjunctul Adascalitei au atacat dur initiativa lui Spanu, au aparut si primele declaratii de sustinere in organizatie. Primul care s-a prins ca, scandalul anti-mausoleu e mana cereasca in plan electoral a fost Petru Movila. Deputatul PDL nu s-a sfiit chiar sa apara alaturi de Spanu la o conferinta de presa, atacand dur conducerea CJ. A urmat Mihaela Popa, cu anuntul ca a semnat petitia, care la randu-i a lansat un atac la adresa boierilor PSD din CJ. Surpriza a venit de la Dumitru Oprea, un apropiat al lui Spanu. Senatorul indeamna la moderatie si la dialog al ambelor parti. Cum poate fi vorba de dialog in conditiile in care Spanu e acuzat ca a fost parasit de familie si ca nu a facut in viata sa un balcon doar domnul Oprea poate raspunde. Paduraru a tacut. La fel face si Oajdea, care n-a scos o vorba din momentul in care a iesit deputat. Dan Carlan sta si el in expectativa. Nu exista nici o decizie a conducerii filialei pe subiectul Spanu, zice liderul PDL Iasi. Probabil ca nici nu va fi.
Un subiect important, cu priza la electorat e tratat in functie de mofturi in PDL Iasi. Nu spun ca Spanu are dreptate, dar cand aduni 10.000 de semnaturi fara eforturi prea mari si cand vezi ce spun oamenii pe subiectul mausoleului, poate ca PDL Iasi, in intregul sau, ar fi trebuit sa aiba un alt punct de vedere. Deocamdata, demersul lui Spanu e sustinut mai mult de societatea civila decat de oamenii din interiorul PDL. Oameni care s-au napustit sa ocupe Sala Galbena a Prefecturii la momentul inscaunarii lui Tomaseschi ca subprefect. Ce sa-i faci daca petitiile nu creeaza functii sau alte avantaje marunte!

4 comentarii:

garzanti spunea...

Oajdea a zis clar ca e de acord cu noul sediu al CJ in urma cu o saptamana, si nu vad de ce nu ar fi. Chestia cu mausoleul e o exagerare a presei, noul sediu al CJ e o initiativa de bun simt. Nu stiu daca locul lui era insa in Copou, dar lasa ca putina agitatie pentru bastanii din Copou nu strica.

janjaq spunea...

sa mori tu ca e de bun simt. pe saracia asta...nu le mai incap burtile in vechea casa??

Dan Stormbringer spunea...

Ucranianul faraoan ar fi mai bine sa-si faca o piramida de sticla si sa se bage in ea, ca sa mai castigam si noi ceva valuta de la turistii curiosi sa vada un un mamut preistoric fluturind din urechi cand il bazaie mustele......

garzanti spunea...

Da janjaq e o initiativa ok si de bun simt exagerata ca de obicei de presa. Verifica faptul ca de-alungul timpului institutii regionale au facut adrese catre consiliul judetean solicitand spatii. Si chiar consiliul judetean are nevoie de noi spatii, vezi cat e o chirie pe piata si in cativa CJ-ul isi scoate banii numai din chiria care ar fi platit-o la altii.

Poate ca ar trebui sa ii scoata pe aia de la Ziarul de Iasi care stau in spatiile CJ-ului daca tot mananca kk.